woensdag 6 september 2023


Langs deze weg willen we jullie graag inlichten over het gebruik van buggies bij extreem warm en droog weer. Bij hoge temperaturen boven de 30° graden celsius kunnen buggies een negatieve invloed hebben op de gezondheid van ons gras en de speelomstandigheden, voornamelijk op plaatsen waar veel trafiek is.

Veel golfers zijn zich er niet van bewust dat het rijden over droge of door hitte belaste graszoden problemen veroorzaakt. Het verkeer van buggies verhoogt dan de stress op het gras en resulteert in beschadigd gras en strokleurige bandensporen. Het kan nadien weken lang duren voor deze graszoden herstellen. De foto hieronder afgebeeld is een voorbeeld van de schade die kan aangebracht worden. Graag willen we hierbij dus meedelen dat bij temperaturen boven de 30° graden het niet toegestaan zal zijn om met een buggy op de Rinkven terreinen te rijden. Wij vragen jullie dan ook om dit regelmatig te checken op onze website.

Ook natte omstandigheden en buggy verkeer gaan niet goed samen. Buggies kunnen wegglijden, slippen en zinken als het gras nat is, wat onmiddellijke en blijvende schade veroorzaakt. Natte bodems zijn ook kwetsbaarder voor verdichting, wat op lange termijn negatieve gevolgen kan hebben voor de speelomstandigheden. Het vermijden van natte gebieden en het respecteren van de restricties op het terrein is een belangrijk onderdeel van een verantwoordelijke buggy bestuurder.

Het respecteren van de baanregels, begrip hebben voor buggy beperkingen en ons best doen om het buggy verkeer te verminderen, heeft een zeer positieve invloed op de banen waar we op spelen. Wij danken jullie alvast voor jullie begrip en medewerking. 

Het Rinkven Team