Rune Colebunders in Ketnet-programma Karrewiet

Leuk nieuws want Rune Colebunders had een interview in het Ketnet-programma Karrewiet op 11 april. Hij mocht een woordje komen vertellen over de jeugd golf wedstrijd U12, U14 en U16 van Golf Vlaanderen, in Oudenaarde, naar aanleiding van de Masters.

Bekijk de aflevering hier: Karrewiet - donderdag 11 april 2024 om 17:54 | VRT MAX


Update Kick-off Rinkven Jeugd 2024

Beste Jeugdspeler, Ouder,

Naar aanleiding van de kick-off op 7 februari, hebben we alle informatie even gebundeld in een overzicht. Dit overzicht kunnen jullie hieronder raadplegen. Het overzicht omdat elk thema dat aan bod is gekomen op de kick-off, concrete uitleg over elk thema en de huidige stand van zaken ervan.

Communicatie: We dragen communicatie hoog in het vaandel. Dit gaan we dan ook via verschillende kanalen doen. Onze dagelijkse communicatie zal hoofdzakelijk via sociale media verlopen (@jeugdrinkven op Instagram, Facebook). Belangrijke meldingen ontvang je via mail en IGOLF. Verder verschijnt er maandelijks een nieuwsbrief met alle informatie voor de volgende maand en enkele hoogtepunten. Voor verdere vragen kan je ons altijd contacteren via het volgende e-mailadres: jeugdrinkven@gmail.com.

Kalender: Onze data staan allemaal al vast (mits toelating weer) tot december. Deze zijn ook terug te vinden op de site onder "jeugdkalender". We hebben gekozen voor maandelijkse wedstrijden, meerdere stages en activiteiten. Hieronder voegen we de link naar de Google kalender toe, waarin elk evenement vermeld staat. Mochten er nog activiteiten of wedstrijden worden toegevoegd, dan communiceren we dit tijdig.

Link naar de kalender vind je hier.

Wedstrijden: Er zullen zowel 9 als 18 holes wedstrijden zijn, mede om alle niveaus te zien verschijnen op onze wedstrijden. We geloven vanuit het coachingteam dat dit een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling naar een betere golfer. Vanuit de golflessen met de coaches zullen de spelers ook goed voorbereid worden om hier een leuke ervaring aan te koppelen.

Perseverance Prize: Dit is een nieuwe toevoeging en wat voor één! Letterlijk vertaald: de prijs van de doorzetter, iets dat we vanuit de jeugd alleen maar willen toejuichen. Wat houdt dit concreet in: De speler kan per gespeelde wedstrijd punten verdienen, ongeacht het resultaat. Deze punten worden in een ranking bijgehouden en maandelijks gecommuniceerd. Aan het einde van het seizoen maakt de eerste plaats kans op een tegoedbon van 500 euro, de tweede op 300 euro en de derde op 200 euro. Aangezien we echt het club-engagement willen boosten en iedereen evenveel kans willen geven, zullen jeugdwedstrijden (3pt) en clubwedstrijden (2pt) een groter gewicht hebben dan Vlaamse of Nationale wedstrijden (1pt). De ranking en regels hieromtrent zijn terug te vinden op de site vanaf de eerste update half maart. Het gezegde "Deelnemen is belangrijker dan winnen" is hier dan ook echt van toepassing.

Stages: Hierin bieden we 2 varianten stages voor spelers met handicap (HCP) en spelers zonder HCP, die we gaan helpen richting het behalen van deze mijlpaal aan het einde van de stage. We hebben 6 stages dit jaar die ook allemaal openstaan voor inschrijving via IGOLF. Opgelijst: 1-5 april / 9-11 april (zonder HCP) / 1-5 juli / 8-10 juli (zonder HCP)/ 26-31 augustus/ 28-30 oktober. De plaatsen zijn beperkt, dus tijdig inschrijven wordt aangeraden. Tevens worden alle stages voorzien van een draaiboek opgesteld door de coaches Arnaud en Diederik en competitierondes onder begeleiding van deze coaches. De prijzen van deze stages variëren voor de 5-daagse stage mits 16 inschrijvingen komt het op 260 euro en de 3-daagse zonder HCP: 150 euro mits 8 inschrijvingen, en 160 euro voor de 3-daagse in de herfstvakantie mits 16 inschrijvingen.

Interclubs: Dit jaar zal de titanenstrijd plaatsvinden op de welbekende banen van Kampenhout en Royal Keerbergen. We zullen vanuit de jeugd van Rinkven onze jeugd meer dan ooit ondersteunen om onze gerenommeerde clubkleuren optimaal te verdedigen. Om transparantie in onze toekomstige selectiecriteria te bouwen, zullen we met Simon een aantal criteria opstellen voor in geval van twijfel. Daarnaast zullen we met onze ploegen gerichte trainingen doen ter voorbereiding van de wedstrijd, deze banen gaan voorspelen, helpen met het gameplan, materiaal en ondersteuning tijdens de wedstrijd zelf.

Sponsoring: We hebben jullie nodig! Als je interesse hebt om onze jeugdatleten te helpen groeien naar betere spelers door middel van sponsoring van een wedstrijd of op een andere manier, mag je ons altijd contacteren. We vertellen graag ons verhaal en wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

360° graden plan: Dit is ons meerjarig plan waar we dit jaar de eerste fundamenten van leggen. Door samenwerkingen met OSAKA en 4GOLD zetten we zeer unieke stappen in de golfwereld en een toonaangevend jeugdbeleid. Dit is een plan dat de komende maanden en jaren zal blijven evolueren, met altijd de belangen van de jeugdspeler centraal in het gesprek. Het doel is een constante groei van Birdies naar Eagles en Eagles naar onze heren en dames 1 ploegen, met vele nationale successen.

Jeugdcaptain: Sinds Bart van Hoensel na 3 jaar prachtig werk en enorm engagement naar onze jeugd het stulpje heeft verlaten, wordt er gezocht naar iemand die mee met ons en naast Vice-captain Martin De Naeghel, het team van jeugdbezielers wil vervoegen. Wat houdt zo’n rol in: 3-maandelijkse jeugdcomités, de prijsuitreiking en mede klankbord van de jeugd worden. Als je hiervoor interesse hebt, kan je ons via welke weg dan ook contacteren.

Dit waren de voornaamste onderwerpen. Mochten jullie extra vragen hebben, dan kunnen jullie ons altijd verder contacteren.

Vele sportieve groeten,

Jeugd Rinkven.Scapa Sports Kids Tour, Royal Waterloo Golf Club op 23 september

Los campeones de Rinkven! Tara,Nicolas en Mathieu wonnen elks in hun categorie op de FINALE Scapa kids tour.

De resultaten:

Tara : girls preminiemen

Mathieu Verstraelen : Boys ||

Nicolas Verstraelen : Boys |||

Vins werd knap vierde bij de Boys ||

Charlotte van Olmen op de Junior masters (wedstrijd waar alle junior clubkampioenen tegen elkaar de strijd opnemen).

Rinkven alom vertegenwoordigd bij de prijzen! That’s how we like it!

 


US Kids op 17 september

Drie meisjes van Rinkven brachten een medaille mee naar huis van de wedstrijd van US Kids op The National.

Eline Van Den Bosch: 1ste meisjes 15-18 jaar
Eline Hechtermans: 3de meisjes 15-18 jaar
Charlotte Van Olmen: 1ste meisjes 13-14 jaar

 


Kampioenschap Vlaanderen Kids

Tara Seutin behaalde de eerste plaats in de categorie Girls1, proficiat Tara!
Charlotte werd 2de in haar categorie en Nicolas 1ste in zijn categorie, ook aan hen een dikke proficiat!

 Wedstrijd Golf Vlaanderen Koksijde Golf ter Hille op 14 juli

Proficiat Rune en Tara met de eerste plaats op de wedstrijd van Golf Vlaanderen op de Golfclub van Koksijde ter Hille, U12-1 categorie meisjes. 

Tara
52 Punten stablefort
87 slagen gedaan
Brut 3 e plaats
Net 1 e plaats (score 57 net)

Rhune ook 1e plaats net

 Paasstage 2023

Pro's Vincent Hoevenaars en Arnaud Bal hebben er een leuke paasstage opzitten met hun jonge telgen. 

 JOTA wedstrijd 15 & 16 oktober

Zaterdag en zondag 15-16 oktober organiseert Golfclub Hasselt opnieuw haar JOTA-wedstrijd. Zoals steeds wordt de wedstrijd mee ondersteund door GolfVlaanderen en zijn de GolfVlaanderen coaches aanwezig om JOnge TAlenten te spotten met het oog op de toekomst.  

Zaterdag is er een uitgebreid aanbod. Er is een 18 holes wedstrijd voor 2de  en 3de categorie, een wedstrijd voor de rabbits én een wedstrijd gericht op spelers U8, U10 of U12 op ons HGA-parcours met aangepaste afstanden. Op het HGA-parcours voorzien we begeleiding. Een unieke gelegenheid dus voor jullie jeugdspelers om zich met leeftijdsgenoten te meten in een gezellige sfeer. 

Inschrijven doe je via i-golf. De wedstrijden zijn opengesteld voor alle Vlaamse clubs. 

Programma zaterdag 15 oktober:  

 • Jongens hcp 16,4 tot 36,0 & Meisjes hcp 18,4 tot 36,0 Stableford hole 1 tot 18 (championship course)
 • Jongens/Meisjes hcp 36.1 tot 45.0 Stableford hole 1 tot 9 (championship course)

          (Beperkte begeleiding wordt voorzien!)

 • Alle jeugd u8 en u10 van hcp 28,4 tot hcp 54,0  Stableford hole 1 tot 9 (public course)

          (Begeleiding wordt voorzien!)

Voor u12 is er een categorie op de public course van hcp 28,4 tot hcp 54,0. Spelers mogen echter ook inschrijven bij de rabbits of 18 holes indien dit hun voorkeur geniet. 

 Bijkomende informatie:

•             De wedstrijd is open voor alle junioren geboren in 2004 of later.

•             Inschrijving via i-Golf

•             Wedstrijdfee:  15€

•             Inschrijvingen sluiten af op dinsdag 11 oktober om 18.00u of bij het bereiken van het maximale aantal deelnemers.

•             Het maximale aantal deelnemers per dag bedraagt 110
•             Er is geen beperking wat betreft het aantal spelers per club.
•             Begeleiders voor HGA of Rabbits vanuit de deelnemende clubs zijn welkom. 

•             De bepalingen van de KBGF gelden voor deze wedstrijd (regels federale wedstrijden)

•             De prijsuitreiking volgt zowel op zaterdag als op zondag zo snel mogelijk na de wedstrijd (ongeveer 18u30).Omkleden is niet nodig, maar geen golfschoenen.

Programma Zondag 16 oktober

Jongens max. 18,4 & Meisjes max 16,4 Strokeplay

Bijkomende informatie:

•             De wedstrijd is open voor alle junioren geboren in 2003 of later

•             Inschrijving via i-Golf

•             Wedstrijdfee:  20€

•             Inschrijvingen sluiten af op dinsdag 11 oktober om 18.00u of bij het bereiken van het maximale aantal deelnemers.

•             Het maximale aantal deelnemers per dag bedraagt 110, op basis van laagste handicap op het moment van de afsluiting van de inschrijvingen.

•             Er is geen beperking wat betreft het aantal spelers per club.

•             De bepalingen van de KBGF gelden voor deze wedstrijd (regels federale wedstrijden)

•             De prijsuitreiking volgt zowel op zaterdag als op zondag zo snel mogelijk na de wedstrijd (ongeveer 18u30). Omkleden is niet nodig, maar geen golfschoenen.

 US Kids Golf Tour

Beste Juniors & Ouders,

US Kids organiseert voor de eerste keer een Tour in België. Dit zijn 6 competities in de herfst en we hopen jullie daar allemaal te mogen verwelkomen! Door deze Belgium Tour te spelen krijg je toegang tot de internationale tornooien en sommigen zullen ook het Wereldkampioenschap in Pinehurst kunnen spelen. Net zoals in de film The Short Game die over dit Wereldkampioenschap gaat.

Wat is US Kids Golf

The U.S. Kids Golf Foundation is a non-profit organisatie met als doel: “help kids have fun learning the lifelong game of golf and to encourage family interaction that builds lasting memories.”

In de meeste Europese landen zijn er al local tours bvb. Ierland, Frankrijk, UK, Spanje, Switzerland, Italy, etc en nu dus ook in België.

Wat is er nu anders dan bij gewone golfwedstrijden?

 • Bij de US competities mogen je ouders, familie, vrienden of een coach als caddy fungeren. Je gaat ‘samen’ golf spelen. Hierdoor zal je ook sneller ontwikkelen in course management, shot selection en de ‘mental’ game.
 • US Kids gebruikt het Longleaf tee system. Dit zijn afstanden/tee boxes aangepast aan de leeftijd zodat kinderen makkelijker par en birdies kunnen spelen in een ronde en ook een ronde in of onder par,  wat heel motiverend is.

De Belguim Fall Tour

 • 1 oktober – Royal Waterloo
 • 8 oktober – Royal Keerbergen
 • 16 oktober – Hulencourt
 • 4 november – Rinkven    
 • 6 november – Royal Hainaut
 • 11 november – Royal Latem

Hoe kan je inschrijven?

Maak een account aan op US Kids golf, Kies ‘Tournements’ erna ‘Local Tour international’ en dan ‘Belgium’, klik een eerste competitie aan en al diegene die je wil spelen. Zo ben je ingeschreven.

Subscription fee 30$

9 holes fee 30$

18 holes fee 35$

Hoe werkt het?

Je kan kiezen welke competities je speelt. Per competitie krijgt de Top 5 in elke categorie een medaille.

Om de Tour te winnen moet je minstens 4 competities spelen. De 3 beste tellen mee om Tour winnaar in jouw categorie te worden. De punten in Latem, de laatste wedstrijd, tellen dubbel. Hierdoor krijg je Priority Status en word je uitgenodigd voor internationale events.

US Kids stories in België

Alle Jaren zijn er Belgische kinderen die ‘US Kids’ tornooien spelen in het buitenland. Zo hebben vbv Ashling Poynton, Loulou Fonteyne en Arthur Haghedoorn het Europees Kampioenschap in Schotland gespeeld. Loulou en Ashling speelden de Venice Open en Ashling heeft het wereldkampioenschap in Pinehurst gespeeld.

Je vind er meer over op Insta op Ashling_golf, louloufonteyne, arthurhaghedooren_golf

Voor meer informatie

Sandra Artoos

0473 72 34 55h

uskidsgolfbelgium@gmail.com