Klik hier voor Rinkven's seniorenkalender 2018

 


 

Wintercompetitie 2017/2018

De wintercompetitie voor senioren is opnieuw opgestart.

Zoals vorige jaren is er een Order of Merit en wordt er op het einde van deze competitie een overall winterkoning/koningin  en prins/prinses aangeduid.

Deze bekroning wordt bekomen voor de speler/speelster met het beste resultaat over de verschillende wedstrijden.
Dat resultaat wordt als volgt berekend : de score van de 5 beste wedstrijden voor 31/12/2017 en de 5 beste vanaf 01/01/2018 tot de start van de zomerwedstrijden wordt samengeteld.

Elke wedstrijd, in welke formule ook, telt mee.

Per wedstrijd wordt een degressieve score van 10 (voor de beste score van de dag) tot 1 (voor de 10de score van de dag)  gegeven.

De verdeling der punten gebeurt (althans in de Ssb formules) over de 3 categorieën zowel voor dames als heren.

De tussenstand van de Order of Merit kan u op het aankondigingsbord achter in de aankomsthal van het clubhouse vinden of klick hier.

 


 

De sint bij de senioren :

 

 


 


Zomer closing 2017

Verschillende kampioenen werden gehuldigd:  “Proficiat aan onze gelukkige winnaars!!”


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Senior golfster of the year:  Ellen Veldkamp;  runner-up: Lisbeth Claessen


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Senior golfer of the year:  Robert Jonhson;  runner-up: Fonny Boschman

Socio-kampioene 2017 : Lisette Waelbers


Socio-kampioen 2017 :  Herman Boumans

Birdy-queen : Christine Verbeeck


Birdy-king : Paul Van Hees


Tijdens deze closing gaf Lisbeth haar captainship van de senioren door aan Herman Boumans.


Zij dankt het Rinkven bestuur , alle medewerkers op de club, alle leden , maar vooral alle senioren voor de  ondersteuning en het gestelde vertrouwen. Zij dankt hen allen voor de aangename en vlotte samenwerking en hoopt hen niet teleurgesteld te hebben. Zij dankt hen voor hun steun, sympathie en vriendschap.

Herman Boumans neemt met veel enthousiasme het captainship over. De senioren verwelkomen Herman in zijn nieuwe functie en wensen hem alle succes en geluk toe met zijn nieuwe job. Er wordt uitvoerig getoost op  de komende 3 jaar van onze nieuwe seniorencaptain Herman !!

Het seniorencomité.


IC senioren en super senioren Rinkven 2017.


Senioren dames 1-div II speelden de finale  en worden mooi 1. Zij gaan naar div I. Dikke  proficiat!

Senioren heren 1 -div I: Net geen finale, maar blijven in div1. Gefeleciteerd.

Senioren dames 2-div I: wonnen hun finale en worden Belgisch kampioen !!!Dikke proficiat!!

Super senioren dames 65+ : worden 5° in hun reeks. Proficiat!

Super senioren heren 65 +: zij worden 2° in hun poule. Proficiat.

Aan alle senioren IC captains en hun teams een heel dikke proficiat voor de prachtige resultaten voor 2017. Dank voor jullie inzet en mooie verdediging van onze Rinkven kleuren!

 

Vanwege alle senioren  en jullie fiere captain, 

Lisbeth


VVG Kalender 2017

Senioren 4BBB kampioenschap van vlaanderen is gestreden. Keerbergen: 07/07/2017.

Frank Lindner en Herman Boumans werden 3 de net : Senioren 4 BBB kampioenschap van Vlaanderen. 

Kampioenschap clubteam super senioren. Cleydael 10/05/2017.

Frank Lindner en Betty Stove/Robert Jpnhson en Dominique Femont behaalden 1*prijs in div.4. Volgend jaar spelen Rinkven Senioren in div.3. 

Proficiat en dank aan onze vertegenwoordigende super senioren. 

Het seniorcomite.


Onze senioren stunten.

 Op donderdag 13/07/2017 op hole10 van de South course  heeft Christine Verbeeck een Eagle gescoord.

Op donderdag 03/08/2017 heeft Willy De Jongh een hole in one gemaakt op hole 12 van de North Course.


 Dikke proficiat!!


Zeeuwse golf uitstap

Het is de eerste keer dat een tweedaagse ‘Outing’ wordt georganiseerd voor/door senioren. Voorbereidingen worden maanden tevoren getroffen door het senioren comité. De kar wordt getrokken door Jeroen en Ellen. Golfclubs worden vooraf bezocht, terreinen worden verkend, koffie en versnaperingen worden ter plaatse gesmaakt, scorecards worden massaal mee naar huis gebracht, spelformules worden uitgewerkt en de trip wordt netjes uitgewerkt. Het moet gezegd, Zeeland is een prachtige bestemming gebleken. Reistijden worden tot maximum een uurtje beperkt en we zijn te gast in aangename vakantiestreken, met veel water, groene weiden en pittoreske dorpjes.Er wordt afgesproken wie met wie rijdt. Bij sommige senioren komt er enig ‘last minute’ paniekvoetbal tevoorschijn, zoals bij Ludo die Wim belt en vraagt ‘kunnen wij beiden samen rijden?' Wim, bij de pinken, verwijst naar Margreet die toch ook meegaat. Ludo schrikt, ‘god…daar heb ik even niet aan gedacht! Ik pols nog even bij Margreet en bel je nog terug’. Er wordt uitgekeken naar de finale deelnemerslijst met de starttijden. De dinsdag voor dag één is Jeroen nog in alle rust aan het uitkijken naar het vertrek, zich niet echt bewust van het feit dat het kortbij aan het worden is. Dus schudden we hem even wakker zodat een volledig overzicht met nodige informatie nog die dag naar alle deelnemers vertrekt. Schitterend overzicht Jeroen!

Maandagochtend komen zevenentwintig goedgemutste senioren toe op de Goese golfclub. We worden meteen onthaald met lekkere koffie en Zeeuwse Bolus. Het administratief comité is dan volop bezig alle scorecards te verwerken tot een overzichtelijk geheel, niet zo eenvoudig, tot in de puntjes uitgewerkt, met dank aan Ellen, Lisbeth en Jeroen. Negen teams komen aan de start voor een ‘best of par’ wedstrijdje. Op een par 3 worden       drie scores genoteerd, op een par 4 twee en op een par 5 wordt er een score genoteerd, alles in stableford. Daarnaast worden ook de individuele scores bijgehouden. Een gelijkaardige formule wordt de tweede dag gehanteerd, met als variant een ‘cha-cha-cha’ spelformule.


Om 1 uur vertrekt de eerste flight doorheen het prachtige Goese golfgebied: mooie natuur met donkergroene fairways en wondermooie waterpartijen. Hier en daar liggen kleurrijke eenden te rusten in het zonnetje en staan drie reigers op een rijtje langs een waterkant. Water betekent natuurlijk ook verloren ballen en  punten. Geen gemakkelijk parcours dus maar toch tevreden gezichten en een mooie individuele score van 41 punten voor Michel. Carla herinnert zich alvast een par 4 waar ze met twee slagen op een metertje van de hole ligt. Nu nog even het balletje kuisen en terugleggen voor de birdie waarbij ze, haar ogen uitpuilend, opmerkt dat het een balletje betreft met een schroefgaatje in, waar zojuist de sleutelhanger moet afgevallen zijn. Schaterlachend wordt zo een merkwaardige birdie tot een goed einde gebracht. Alain kan wegens blessure niet meespelen, dus hij solliciteert als caddy voor zijn lieftallige partner. Vooraleer Jeannot het beseft wordt ze overdonderd met ongevraagd spel advies. ‘Da’s de laatste keer dat ge me dat lapt, nooit meer!’ Alain begrijpt dat hij beter berust, en schakelt over op een andere rol, die van fotograaf voor de tweedaagse. Drie teams vallen in mooie wijnprijzen, de nearest wordt verrast met Zeeuwse Roomboter Babbelaars.

Iedereen vertrekt naar het Badhotel in Renesse, een half uurtje rijden. Om half negen worden we uitgenodigd op een voortreffelijke keuken in het hotel. De sfeer is geweldig, het menu zeer lekker en de wijn van goede kwaliteit. Nadien wordt er gezellig nagenoten in de bar met een wijntje of een goeie ouwe jenever. Wij denken dat het inrichtend comité de bar gevraagd heeft rond middernacht te sluiten (gelukkig maar!). De volgende dag staat er nog veel te gebeuren. Sommigen slapen als marmotten, anderen tellen elk uur op de klokkentoren. Het ontbijt is overvloedig met eerste klas ingrediënten.

We worden op de golfbaan van Grevelingen verwacht rond middaguur, een half uurtje rijden. Er rest dus tijd om Renesse-aan-zee te verkennen. Ja, aan-zee, toch enkele par 5-en van het hotel verwijderd. De wandeling naar duinen en strand vertrekt in peloton, even later kiezen sommigen voor de bezemwagen, de rest volhardt tot het volgende café waar Luc als trotse Rinkvenner de wacht houdt op het terras, rustend voor de wedstrijd waar hij als beste zal uitkomen. Een groepje van zeven of acht personen bereikt de duinen waar een wijds uitzicht over zee ons in de Malediven doet wanen. Margreet en Co wagen zich nog nog aan enkele winkeltjes in het dorpscentrum. De rit brengt ons door mooie landschappen, langsheen de typische kerk van Zierikzee naar het golfpark van Grevelingen.


Het parcours slingert zich doorheen aanpalende villaatjes en waterpartijen. Zeeland ligt deels onder de  zeespiegel, dus water genoeg! Het is een mooie zomerdag met temperaturen van pakweg 25 graden. Tot in de avonduren blijft het gezellig zomers. Iedereen komt zowat gelijkertijd toe in het clubgebouw. Een gerucht verspreidt zich als olie op water: 'de golfshop biedt uitstekende producten aan 30 à 40 procent lagere prijzen’. Bong! Een bus Chinezen verbleekt bij de bestorming van de winkel waarbij handschoenen, schoenen, petten en witte rokjes de deur uitvliegen. Er wordt al geopperd om op witte rokjes over te schakelen als Rinkven clubuniform. Ondertussen neemt Alain foto’s bij de vleet, maar overweegt toch nog eens om caddy te spelen. Spitsvondig solliciteert hij bij Ludo en Elbert om mee te ogen gaan met hun flight: ‘geen probleem Alain, kom gerust mee met ons’. De derde teamspeelster -Lieve- weet hier niets van. Alain speelt het schalks klaar om de golfzak van Lieve te verplaatsen en kan het weer niet laten om spel advies te geven tegen de (sterke) wil van Lieve in. Die krijgt het toch op haar heupen zeker, en begint Alain (stilletjes) te vervloeken (voor zijn rol van caddy weliswaar). Alain beseft nu dat hij beter de rol van fotograaf verder ambieert. Vier flights starten op hole 1, de andere vier op hole 10: eerste vertrektijd om 13:26.

Rond zeven uur ’s avonds op het zonnige terras worden de individuele winnaars over beide wedstrijden bekendgemaakt door captain Lisbeth.       Ludiek en met stijl worden de winnaars gelauwerd. De winnares wordt door de vrouwen instemmend toegejuicht met als bedenking ‘Tja, hoe kan het anders, Christine speelt altijd goed’. Bij de mannen is het een spannende tweestrijd met Luc en Jeroen als protagonisten, evenveel punten. Maar Luc heeft meer punten tijdens de tweede wedstrijd en is dus winnaar. Proficiat aan Christine en Luc. Ook vandaag vallen drie teams in mooie wijnprijzen en de nearest wordt verblijd met Zeeuwse Roomboter Babbelaars. Alain trekt een reeks foto’s met zijn tablet, we zijn benieuwd naar resultaten.

Captain Lisbeth zet Jeroen en Ellen nog eens in het zonnetje voor hun actieve inzet bij de organisatie van dit tweedaagse evenement. Iedereen heeft waarlijk genoten van het golfen en het aangename gezelschap. Zevenentwintig deelnemers lijkt een goed aantal. Nieuwe mensen worden ontdekt, oude contacten worden uitgediept.


Dank aan het senioren comité voor het schitterende initiatief.


 

"SENIOR CLUBKAMPIOENSCHAP 2017"

Ladies:  

Kampioen: Betty Stove.  Round I: 82 / Round II:81. Totaal: 163

Runner-up: Margot Habets-Ploemen. Round I : 92 / Round : 89. Totaal : 181

 Heren:  

Kampioen : Philippe Lippens . Round I : 79 / Round II : 84. Totaal: 163.

Runner-up: Robert Henkens . Round I :  81 / Round II : 89. Totaal : 170.

 

Van harte gefeliciteerd vanwege alle senioren!!!


VVV kampioenschap senioren

Dames : kampioen in opvolging van Aline Paulus ... Margot Habets met  85 /  86 !!!!!!!

Heren :

2e plaats en kampioen + 60 !  John Kostense. 76 / 81
1 e plaats net : Mike Davis  84 / 78
Philippe Lippins 82 / 85
Robert Henkes. 87 / 85

Proficiat aan onze kampioenen!


"Proficiat aan onze VVG kampioenen clubteam super senioren Rinkven 2017."

 


Onder stralende weercondities vertrok het Rinkven-team: Betty Stove-Dominique Femont-Robert Johnson-Frank Lindner, al vroeg richting Cleydael.
Er werd met veel overgave gespeeld in de formule best bal tegen bogey zonder handicap verrekening.
Het gezamenlijk resultaat van de 2 ploegen was + 16, ruim voldoende
voor de eerste prijs in onze divisie.
Een mooie zilveren schaal viel ons ten deel en promotie naar de volgende divisie voor volgend jaar.

Frank Lindner
Captain


Criterium Keerbergen 2017

Enkele Rinkven senioren hebben deelgenomen aan het criterium op Keerbergen. 

Het resultaat was niet wat zij hadden gehoopt, toch hartelijk dank voor hun inzet. 

Robert Henkens 78 slagen.

Philip Lippens: 82, Marc Verhulst: 83, Frank Lindner: 87 en Bruno Van Doorselaer 91 slagen. 

Robert Henkens was wel tweede in categorie 70+ met gelijke score als de winnaar. Proficiat Robert!

 

Mvg, Lisbeth


 

                De senioren hebben een nieuwe koninklijke familie: 

 

Winterkoning: Fonny Boschmans

Winterkoningin: Christine Jongekrijg. 

Onze winterprins is Dirk Van Den Broeck.

 

Fonny Boschmans behaalde 96 punten, runner up: Robert Johnson had 94 punten.

Christine Jongekrijg behaalde 93 punten, runner up : Francine Bergmans had 87 punten.

Dirk Van Den Broeck behaalde  95 punten , runner up : Charles Havermans had 90 punten.

 

Hartelijk dank aan al onze vriendelijke wintersponsors!

Dank aan alle enthousiaste senioren voor de gezellige en leuke wintercompetitie.

Heel veel golfplezier in het nieuwe zomerseizoen met mooie golfresultaten. 

 

Mvg, 

Seniorencomité.

 


Criterium 2017 op Keerbergen

 

In mei 2017 organiseert Keerbergen Golf Club zijn 35ste criterium voor senioren.

- dinsdag 2 mei 2017 :      Ladies II (14,5-35) & Superséniors mixte II (16,5-35)

- woensdag 3 mei 2017 :  Men II (12,5-35) & Superséniors mixte I (0-16,4)

- donderdag 4 mei 2017:   Ladies I (0-14,4) & Men I (0-12,4) (federale kalender)

 

Meer informatie: begin april 2017

 

 


 

 ZOMERAFSPRAKEN SENIOREN 2017:

1.Liefde voor terrein:

Verlaat de green zonder pitchmark, laat uw bunker netjes geharkt achter.

2. Respect voor uw medespelers: 

Bij onverwacht laattijdige afmelding, stuur een vriendelijk mailtje via i-golf naar uw flight genoten en verwittig de balie. Bij verplaatsing , verwittig dan ook uw captain.

3. Dresscode:

Op de prijsuitreiking stellen wij het op prijs jullie te ontvangen in "sport casual".

Bij club ontmoetingen op de Rinkven, blijven wij  in het nieuwe clubuniform. Tahiti blauwe pull en tahiti blauwe polo; donker blauwe broek.                                                                                                         

Bij outings is de dresscode naargelang de wensen van de ontvangende club. Wij respecteren dan  hun wensen.

 


4. Langzaam spel: 

Vermijd langzaam spel, zo dit niet mogelijk is en één hole achterstand is met vorige flight: gelieve volgende flight door te laten.

5.Vrije keuze tee:

De rinkvenafspraak voor oudere super senioren vervalt dit jaar, door de mogelijkheid van  vrije tee keuze met aangepaste strokes. Deze mogelijkheid wordt ons gegeven door de KBGF.

6.Respect voor de Baliemedewerkers:

Vul uw scorekaart correct en duidelijk in. 

7. Respect voor de sponsor:

Gelieve indien mogelijk, op de prijsuitreiking aanwezig te zijn. Zo niet vergeet aub u niet af te melden! Dit kan via uw scorekaart!

 


Het ganse seniorencomité went jullie een prachtig  zomerseizoen met memorabele golfprestaties toe.

Lisbeth


 

ZOMERSEIZOEN  SENIOREN  2017.

1. Seniorgolf(st)er of the year 2017: 

Ssb-competitie in Q  in 4 wedstrijden over het ganse seizoen: do 30/03/2017; do  22/06/2017; do 17/08/2017 en do 19/10/2017.

2.  Senioren clubkampioenschap 2017 :

Ma: 22/05/2017 : S.Str.play-Q-brut. Start om 11.00 : dames  en heren.

Start volgens Hcp.                       Inschrijven via i-golf.

Woe : 24/05/2017 : S. Str.play -Q-brut. Finale : Dames: Top 8 plus ties.

                                                                             Heren : Top 8 plus ties.

                       Bij gelijk spel in finale: play-off op hole 18.

3.  ASGT: Ternesse-Cleydael-Rinkven. 

1.Do : 20/04/2017 op Rinkven : Ssb - C – front tee.

2.Di : 16/05/2017 op Cleydael : Ssb – C – front  tee

3.Do : 15/06/2017 op Ternesse : Ssb - C -  front tee . Finale.

                      Dit jaar spelen wij in slechts 2 categorien. Categorie 1 : 0-20.4. Categorie 2 : 20.5-36.

4.Big clash 2017.

Do: 24/08/2017:  4BBB-matchplay tussen Rinkven ladies en heren senioren van Rinkven.

5. Sociokampioen 2017.

De meeste deelnemende socio aan alle wedstrijden, wint éénmalig het Rinkventje of Rinkvrouwtje. Bekendmaking op zomerclosing  do: 19/10/2017.

6. 4 Grote wedstrijden met sociodiners: 

Heren nodigen uit by  "DC-10" do: 11/05/2017.

Dames nodigen uit by "The 5 Ladies" do:08/06/2017.

Ambrastornooi by" the De Roeck clan" do: 03/08/2017.

Closing by "Immo Korn en Nieuwbad" do: 19/10/2017.

Wedstrijden georganiseerd door KBGF en VVG worden tijdig mede gedeeld en verschijnen eveneens op de seniorencorner.

Met sportieve groeten, 

Seniorencomité.

 

 


 

 

Gelieve uw menu keuze door te geven aan Lieve Chauliac Lievechauliac@telenet.be

 

Keuze uit voorgerechten:

 Rundscarpaccio/ruccola Of Vitello tonnato Of Garnaalkroketje

Hoofdgerechten:

 Gebakken zalm/broccoli/dillesaus Of Malse varkenswangetjes in westmalle/witlofsla

 Dessert naar keuze.

 Geen drankenformule daar er verschillende leden niet drinken, ? dus de keuze van drank is vrij.  

 

 


 

 

Kamer voorkeur, alleen of te delen graag doorgeven aan Jeroen Veldkamp: jeel.veldkamp@telenet.be

De balans van € 100.00 te betalen voor 15 mei 2017

Inschrijving op basis van volgorde I-golf en betaling.

Als inschrijving volzet is wordt er een reserve lijst geopend.

OM IN TE SCHRIJVEN, GA NAAR ACTIVITEITEN OP DATUM VAN 03/07/2017 

Klik HIER voor de VVG SENIOR KALENDER 2017

 


 


Beste Senioren

Traditiegetrouw organiseren we ook dit jaar weer een stadswandeling.

Ze zal doorgaan op donderdag  23 februari.

Afspraak om 15 uur aan het standbeeld van Rubens op de Groenplaats.

Patrick,de gids van vorig jaar die ons veel leerde over 'Napoleon en de haven van Antwerpen'zal ons nu rondleiden in de modebuurt van het Antwerpen en ons veel wijsheid bijbrengen over het Sint Andrieskwartier.

Na de wandeling gaan we een lekker stukje eten in een gezellig restaurant in de geburen van de Grote Markt.

Verdere details volgen tijdens onze Nieuwjaarsreceptie. 

LIEFSTE SENIOREN,

Op de eerste donderdag van dit nieuwe jaar

sta ik hier met mijn lieve wensen klaar.

Al ben ik al zo oud

toch laat het mij niet koud.

Om met mijn briefje en een zoen

mijn nieuwjaarswens te doen.

Ik wens jullie maar al te gaar

een gelukkig, succesvol en voorspoedig

maar vooral een gezond nieuw jaar!

Een kusje op je horloge om op tijd

aan de start te staan.

Een snelheidsmeter om de vorige flight

te kunnen volgen, zo niet de volgende partij

door te laten.

Een kusje op je pitchvork

om je pitchmark te herstellen.

Een rekenmachinetje om juist te tellen.

Ik wens jullie de moed om de bunkers

fatsoenlijk te harken.

Een mailtje en berichtje naar captain en

mede flight genoten bij tijdige afmelding.

Een kusje op jullie wang

'k wens jullie veel golfgeluk

het hele jaar lang!

 

Jullie capitaintje,

Lisbeth, 's Gravenwezel , 05 januari 2017!

 


 

Beste senioren, 

 

De winterkalender van de senioren staat op de seniorencorner. 

 

Wensen de senioren nog een nieuw clubuniform te bestellen, dan kan dit nog steeds gebeuren tijdens de openingsuren van het secretariaat. Het nieuwe clubuniform wordt gedragen bij ontmoetingen en outings alsook bij de IC van de senioren. 

 

Vanaf januari 2017 kan men naast de inschrijving , nu ook zijn teebox kiezen bij inschrijving voor de wedstrijd. Na deze keuze kan men deze wedstrijd niet meer van teebox wisselen. Vergeet niet dat er dan wel degelijk een aanpassing volgt voor het aantal strokes.

 

De winterprins, winterkoning en -koningin worden bekend gemaakt op de laatste winterwedstrijd do:16/03/2017. Per wedstrijd worden er punten gegeven volgens de uitslag in 3 categorien dames en heren apart. De 10 beste resultaten worden samen geteld. Diegene met de meeste punten is de winnaar. Vandaar winterkoning en winterkoningin over 18 holes,  en winterprins(es) over 9 holes.

 

Het seniorencomité wenst al onze senioren "Warme en gezellige Kerstdagen en een gelukkig, voorspoedig maar vooral een gezond 2017 met prachtige golfmomenten!".

 

Met vriendelijke groeten,

Lisbeth

 

 

 


Beste senioren,

 

Het ganse seniorencomité wenst U en uw ganse familie : "Een zalig Kerstfeest en een  gelukkig, maar vooral een gezond 2017 met zeer veel mooie golfmomenten!"

 

Programma : winter 2016-2017

December 2016

Do: 08/12 Sen.day  18 holes sstb 3 cat mixed & 9 holes sstb 1cat mixed

Do: 15/12 Sen.day  18 holes CHA CHA CHA & 9 holes sstb 1cat mixed

Do: 22/12 Sen. day: "Warmste week" by Annemie en Ursula voor een goed doel.

                                  Wedstrijdfee: 10€. Integraal voor een kinderschool in Peru georganiseerd door vlamingen.

                                  Wedstrijd in 2 categorien, wedstrijd over 18 holes en over 9 holes. Formule: chapman.

                                  Prijsuitreiking aansluitend 

                                  Dress code: tikkeltje rood!

Januari 2017

Do: 05/01: De 4 koningen by Annie,Mieke,Ingrid & Chris. Formule 18 holes 9-6-3: 3scores over de 1ste 6 holes,

                   2scores over de volgende 6 holes en de beste score over de laatste 6 holes.

                   9 holes Sstb 1cat mixed

                   1 nearest dames / heren

                   Prijsuitreiking aansluitend

Do: 12/01: sen.day : scramble met 2.

Do: 19/01: om 16.00: Nieuwjaarsvergadering met spreker en receptie.

Do: 26/01: sen.day: 4BBB.

 

Februari 2017.

Do: 02/02: sen.day : chapman +pubstop.

Do: 09/02: sen.day: Ssb.

Do: 16/02: Valentino's: Formule?+prijsuitreiking.

Do: 23/02: Stadswandeling: Info volgt. Inschrijven via i-golf.

 

Maart 2017.

Do: 02/03: Karnaval: by Greta, Agnes en Ria + prijsuitreiking aansluitend.

Do:09/03 : sen.day by "DC10": Formule?+ prijsuitreiking.

Do: 16/03: Winterclosing by G. & F. Bergmans + Prijsuitreiking.

                    Bekendmaking van Winterkoning,-koningin en -prins(es).

 

Do: 30/03: Start zomercompetitie 2017.

 

 

 


 

 

WINTER 2016-2017

PROGRAMMA:

Oktober 2016

DO : 20/10/2016           Winteropeningswedstrijd by Sen. Com.: Ssb in 2 categ.mixed over 18H/1categ                                                   mixed over 9H. Prijsuitreiking aansluitend.

Do : 27/10/2016            Ssb-front tee. 18 H. & 9 H-wedstrijd.

November 2016.

Do : 03/11/2016            Ssb-front tee. 18 H.& 9H.- wedstrijd.

Do : 10/11/2016            4BBB  over 18H. En Ssb-front tee over 9H.

Do : 17/11/2016            Sen. Comp. By R&R. De Smedt over 18H & over 9H.

                                          Prijsuitreiking aansluitend.

Do : 24/11/2016            Ssb-front tee over 18H.& over 9 H.

December 2016 .    

Do : 01/12/2016           Sen. Comp. "Sint" by Fr.&M. Smouts . Crosscountry . Scramble met 2. 

                                         Prijsuitreiking en  ontvangst van de Sint : aansluitend.  

Do : 08/12/2016            Ssb-front tee over 18 H. & over 9 H.

Do : 15/12/2016            123-123-123 formule over 18 H. & Ssb over 9H.

Do : 22/12/2016           Sen. Comp. "Kinderfonds" by A. Van Hoof en Ursula Somers over 18H &                                                   over 9H .                              Prijsuitreiking aansluitend de wedstrijd.

Januari 2017


 

Beste Senioren,

 

De zomerclosing is reeds achter de rug . Wij kunnen terugblikken op een mooi , rijk gevuld programma met prachtige golfmomenten.

IC-senioren 2016 zijn gespeeld in september. Dank voor de inzet en proficiat voor de behaalde resultaten aan alle spelers, captains, pro's en supporters. Sen. Dames I-div.1 degraderen naar div.2. Sen.Dam II -div.2 wonnen hun finale en stijgen naar div.1. Sen. Heren I-div.1 blijven in hun divisie.En  Sen. Heren II-div.1 winnen hun finale en zijn terug Nationaal kampioen 2016.

 

Kort overzicht van de belangrijkste wedstrijden van zomer 2016.

Seniorclubkampioenschap: Dames: Betty Stove; runner-up: Carine Vyevano.

 

                                                  Heren: Philip Lippens; runner-up: Richard Ginder.

 

 

ASGT 2016: Cleydael wint overtuigend, gevolgd door Ternesse en  Rinkven eindigt als laatste.

 

 

Seniorgolfster of the year 2016: Francine Smouts, runner-up: Lisbeth Claessen.

 

 

Seniorgolfer of the year 2016: Herman Boumans; runner-up: Frank Lindner.

 

Sociokampioene 2016: Annie Wuyts.  Sociokampioen 2016: Jeroen Veldkamp.

 

 

 

 

Big Clash 2016 : Senioren heren werden door de Rinkven ladies uitgedaagd voor een  4BBB-matchplay. Dit jaar wonnen onze senior heren.

 

Criterium Dames II- op Keerbergen : Rinkven wint de 1° prijs in team.

Belgisch  kampioen senioren dames 2016 op Ter Hille voor VVG : Aline Paulus.

 

Hartelijk dank aan jullie allen die dit mogelijk maakten door jullie deelnames, inzet , sponsoring en  vriendschap .

Dank aan allen voor inzet, raad en daad aan het secretariaat, balie, caddyhous, bar , greenkeepers.

 

Mvg,

Het seniorencomité.

 

 


 

VERSLAG SENIOREN INTERCLUB HEREN 2

'Journal de campagne 2016'
RINKVEN - INTERCLUBS SENIOREN 2 - DIV 1 – MEN 2


Na bewezen diensten en een wel verdiende rust wou Captain Frans Fleissig de fakkel overdragen.
Als oude krijger met een nieuwe knie die nog moest revalideren heb ik, in overleg met de ploeg, de
fakkel overgenomen.

Voor mijn ogen flitste herinneringen van al onze vorige campagnes:
2009: 1ste finale gewonnen tegen Waterloo onder Capiteintje Karel Lagast
met spilfiguur “the King” (Frank Van Ettinger).
2010: geen finale (Capt. P. Boonen)
2011: kampioen 2/1 tegen 7 fontaines op parcours van Mont-Garni ( Capt J.P. De Jaegere)
2012: finale, nederlaag 1/2 tegen Ravenstein op parcours van Damme ( Capt J.P. De Jaegere)
2013: kampioen 3/0 tegen LLN op parcours van Rigenée ( Capt. Frans Fleissig)
2014: kampioen 2/1 tegen Waterloo op parcours van Keerbergen ( Capt. Frans Fleissig)
2015: finale, nederlaag 1/2 tegen Waterloo op parcours van Sart Tilman ( Capt. Frans Fleissig)

De campagne 2016
 

08/09/2016 : 1ste dag van de campagne tegen La Tournette op parcours van Royal Chateau d ’Ardenne
De strategische opstelling van de ploegen, levert een 2/1 overwinning op. Ronald en Luc verloren,maar zowel Olivier en Jan als Frank en Ronald spelen sterke bunker shots en putten geweldig.
Het eerste punt is binnen.
 

13/09/2016: 2de dag van de campagne op parcours La Bruyère tegen Keerbergen.

Keerbergen was nog onder de indruk van zijn nederlaag tegen Ternesse en kon geen vuist maken. Peter en Luc, Olivier en Jan , Frank en Herman presteren sterk en de captain kan na 16 holes terug naar het clubhuis om de 3-0 overwinning te vieren.

Ondertussen wint ook Ternesse en met een gedeelde 1ste plaats beginnen beide ploegen aan de laatste speeldag. De winnaar zal uiteindelijk de finale mogen spelen.

 

21/09/2016: 3de dag van de campagne tegen Ternesse op de nieuwe parcours van Naxhelet Na zijn tegenstander te hebben geanalyseerd en, om zijn ploegen scherp te houden, besluit de captain zijn tactiek aan te passen tegen Ternesse. Als eerste ploeg nemen de twee “longhitters“ Peter en Ronald afstand van hun tegenstander en winnen de eerste partij. Olivier en Jan waren machteloos tegen Georges Braemscheute in de vorm van zijn leven. Uiteindelijk viel de beslissing in de laatste partij waar Frank en Herman na een fel bevochte 18 holes uiteindelijk het verschil kunnen
maken.
28/09/2016: Finale tegen Sart Tilman op nieuwe parcours van Koksijde De baan is wat men noemt een echte “link” en de spelcondities, veel wind en snelle greens
beschermd door bunkers maken het beide ploegen moeilijk. Na 9 holes is de situatie nog in
evenwicht en alles is nog mogelijk. Pas op de 14de hole verandert de situatie, Peter en Ronald
verliezen, Herman en Frank winnen maar Jan en Olivier staan square en beginnen aan een
spannende finale.
15de hole: 1 up
16de hole: 2 up – (dormi)
17de hole: Jan mist een put, Sart Tilman komt terug 1 up – (dormi)
18de hole: Bij Sart Tilman mist André Begasse de Haem zijn 2de slag. Zijn partner Michel Goffioul gaat
voor een moeilijk 2de slag richting green (210m over water en bunkers) maar zijn bal beëindigt in het
water. Terwijl Olivier vanuit de “rough” moet spelen, speelt Jan zijn 2de slag safe op de fairway. Maar
Olivier slaagt erin vanuit een moeilijke positie op de green te geraken, zijn bal belandt 15m rechts
van de vlag. 2 puts later brengt Olivier de beker terug op RINKVEN.

Met dank aan Frank, Herman, Peter, Ronald, Luc, Jan en Olivier voor deze mooie campagne. (zie ook foto)

Met sportieve groeten van de captain.

Jean Pierre

 


 

Vandaag heeft Mike Davis een EAGLE gemaakt op hole 5 van de SOUTH COURSE

Proficiat Mike !!!!

 


Seniorcorner 09/2016.

Ook dit jaar werd "Van Lanschot senioren trofee" georganiseerd door VVG-Golf.

Voor zone Antwerpen werd de kwalificatie ronde gespeeld op 3 augustus op Cleydael.

Vele spelers van Rinkven hebben deelgenomen en enkele mochten de finale spelen op Millenium G. op 17 augustus 2016.

Ook dit jaar waren enkele Rinkven leden bij de prijswinnaars.                                                                

Van harte een dikke proficiat aan: Betty Stove met een 2°brut en een 2° net prijs; en een 5° net prijs voor Patrice Houben.

Hartelijke gelukwensen gaan bij de heren voor een 1° brut prijs en een 3° net prijs naar Ben Ooms ( onze nieuwe manager voor Rinkven) en voor een 5° brut prijs en een 4° net prijs naar Bruno Van Doorselaer.

Hartelijk dank voor deze mooie prestaties en verdedigen van onze clubkleuren.

Mvg, het seniorencomité.

 


 

Seniorcorner  05 juli 2016

 

 

 

Op donderdag 30/06/2016 hadden de senioren de wedstrijd “Dames nodigen uit”. Onze seniordames hadden elk een leuke heer uitgenodigd om een chapman te spelen. Bijna 45 nieuw gevormde koppels trokken op het golfterrein ten strijden om de meeste punten te vergaren.

De sponsor van deze dag ” The 5 Ladies” hadden voor de prijzen gezorgd  oa. streekprodukten: Koekjes van bakkerij Smouts en streekbieren. Iedereen zag er echt gelukkig uit zelfs na de wedstrijd en buiten de prijzen bleek iedereen best tevreden.

Veel deelnemers, leuk golfspel, mooie prijzen en dan nog aansluitend een glaasje voor de vriendschap als aperitief  voor het sociodiner nl. een heerlijke BBQ.

Tijdens het sociodiner hadden wij een optreden van “Felice” , die de goede sfeer alleen nog maar deed groeien. Vele senioren waren nog niet moe genoeg en strekten hun benen tijdens een dansuurtje.

 Het was een prachtige dag. Dank aan alle aanwezigen. Zeker de moeite om nog eens over te doen!

 

 

Mvg, het seniorencomité.

 


 


 

Seniorcorner 06/2016.

 

ASGT 2016.

De ontmoeting van 3 Antwerpse clubs : Ternesse, Cleydael en Rinkven, over 3 wedstrijden gespeeld, is alweer afgelopen. Het resultaat voor Rinkven was dit jaar niet al te best. De ASGT-trofée gaat dit jaar naar Cleydael met 80 punten. Ternesse volgt met 57 punten , terwijl Rinkven dit jaar de rij sluit met 52 punten.

De trofée hebben wij moeten afstaan. Volgend jaar trachten wij deze opnieuw naar Rinkven te brengen.

Aan alle senioren die dit jaar hun best deden om onze kleuren te verdedigen, hartelijk dank en welkom om volgend jaar een nieuwe poging te ondernemen .


Big Clash 2016.

De "Big Clash" tussen de ladies  en senioren heren van Rinkven is dinsdag op 21/06/2016 gespeeld. Het was een zeer  leuke dag, niettegenstaande het zeer slechte weer.  De organisatie was perfect en de sfeer was zeer hartelijk. Onze dank hiervoor.

 Niemand gaf zo maar een puntje weg aan de tegenstrever , maar de sfeer bleef uitmuntend. Jammer voor de ladies, maar onze senioren heren hebben laten zien wat zij waard zijn. Zij wonnen met een overtuigende score. Hartelijk dank aan onze senioren heren om een echt front te vormen in dit vriendschappelijk duel.

Volgend jaar wordt de "Big Clash" opnieuw georganiseerd, maar ditmaal op een donderdag, onze seniorday. Het seniorencomité is dan de organisator.

 

Mvg,

Het seniorencomité

 


 

Beste Senioren,

 

Dit jaar wordt voor de tweede keer de Van Lanschot Senioren Trofee georganiseerd. Voorronden per district en de finale in augustus. Vorig jaar was deze wedstrijd een succes voor Rinkven en wij hebben daardoor wat te verdedigen. Het belangrijkste is echter het plezier in het spelen tegen andere wellicht onbekende golfers. Geheel in de Olympische gedachte, meespelen is belangrijker dan winnen hoewel dat laatste natuurlijk best wel erg leuk is.

De voorronde voor Antwerpen wordt gespeeld op 3 august