Bekijk hier de fixture list van dit golfseizoen

 


SR by Yolande & Luc Van Heurck

Op 1 december waren Luc en Yolande Van Heurck sponsor van een single stableford wedstrijd.
We werden verrast met een heerlijke pubstop die verzorgd werd door “De Smaak”
Na de prijsuitreiking volgde ook nog een mooie receptie.
Hartelijk dank hiervoor.

 


CHACHACHA-wedstrijd by Roger, Rosette, Dirk & Rita

Op 17 november was het dansen op de golfbaan, terwijl de herstbladeren als confetti op onze hoofden vielen.

We speelden een cha cha cha wedstrijd terwijl er een stevige wind over het terrein waaide.

 

De beloning voor goed spel was de mooie kalender van onze fotograaf Roger Desmedt, die samen met Rosette, Dirk en Rita van d'Helsen deze ter beschikking stelden.


SR by Lions Antwerpen Moerland

Op 22 september zorgden Lions Moerland voor een prachtige prijzentafel met heerlijke olijfolie uit Italië.
Deze olijfolie is het gehele jaar bij hen te bestellen en de opbrengst gaat naar een goed doel.


SR by Victor Celen, Jan De Wacker en Wim Van Noten 

Op 15 september waren Victor Celen, Jan de Wacker en Wim van Noten onze lieve sponsors. 

 


SR Ophoff - de Boer & Partners

Op 1 september waren Herenmode Guy Ophoff en immobiliënkantoor De Boer & Partners onze sponsors.

Een scramble met 4 is een fantastische formule. Er waren dan ook hoge scores. Niet in de prijzen of net daar buiten? Niet erg, er werd ons een mooie receptie aangeboden, zodat iedereen tevreden naar huis ging.

 


SR ORANJE België - Nederland

25/08/2022

25 augustus was één van de belangrijkste wedstrijden van het jaar: de wedstrijd België tegen Nederland.

Een groot deelnemersveld gekleed in rood of oranje bond de strijd met elkaar aan. Ook dit jaar kwam België weer als overwinnaar uit de bus. Gelukkig is deelnemen altijd belangrijker dan winnen, want we hebben genoten van deze dag met een heerlijke pubstop en een gezellige receptie.

 


 

D&D’ers, hartelijk dank voor de sponsoring op 18 augustus!

 


Op 4 augustus waren Nicole en Margriet de sponsors van de wedstrijd en dat deden ze met gulle hand. Alle prijswinnaars kregen een mooie fles champagne overhandigd.

Hartelijk dank hiervoor.

 


 

 

14 juli: de dag van ons jaarlijkse Ambrastoernooi. Geen gemakkelijke wedstrijd. Een foursome spelen met je partner kan op de zenuwen werken.

Gelukkig kon iedereen na afloop nog lachen en "de Vrolijke Fietsers" hadden voor de winnaars een lekker flesje wijn met een mooie fietsbel.

Ook ons Aminodiner na afloop van de wedstrijd smaakte goed. Kortom een hele leuke donderdag.

 


 

Op 7 juli speelden we een single stableford wedstrijd gesponsord door Delen Private Banking.

Er werden mooie scores neergezet. We plaatsen nu eens niet de foto van de eerste prijswinnaars, maar voor de verandering van de gelukkige spelers die de derde prijs behaalden.

 


Senioren strekken hun beentjes – juni 2022

We spreken af te Groesbeek in de provincie Gelderland, ongeveer 10 km ten zuidoosten van Nijmegen. De golf ‘Het Rijk van Nijmegen’ beschikt over 45 volwaardige holes, met uitdagende blinde slagen, verspreid over een reusachtig terrein. En dat hebben onze beentjes gevoeld…een rondje van 13 km! Een gesmaakte Texas scramble staat op het menu met flights van drie. Er worden hoge scores geoogst…winnaars scoren vier Birdies. Kleine puntenverschillen tonen aan dat iedereen goed aan de bak kwam; de baan wordt unaniem als prachtig bestempeld.

 

’s Avonds in hotel De Valk te Cuijk nodigt een zonnig terras ons uit voor het aperitief en prijsuitreiking. De blijmoedige sfeer springt uit onderstaande foto’s.

Een lange tafel etaleert tevreden senioren. Maar…de Gelderse wandeling zit nog in de beentjes, weggemoffeld onder tafel. Het blijkt namelijk dat er voor de volgende dag extra gegadigden zijn voor een buggy, tegenover een beperkte beschikbaarheid van drie i.p.v. vier gereserveerde Buggy’s. Da’s ne serieuze handicap! Deze breinbreker heeft weg van een Gordiaanse knoop. Snel komt de ware aard van senioren boven. Een inspirerende brainstorming activiteit komt op gang. Voorstellen schieten van links naar rechts, kriskras door elkaar…een kat kan er haar jongen niet in terugvinden. Maar als een volleerde magneet zuigt Margreet de ideeënvloed naar zich toe…en gaat er een nachtje over slapen. Eerst is er nog tijd voor afsluitertjes in de barruimte. Om middernacht fladderen de laatste ‘diehards’ naar hun bedje. Margreet puzzelt zich door de nacht en ritselt uitgekiende flights uit haar mouw.

 

De volgende dag verrast Hotel De Valk ons met een enorm uitgebreid en kwalitatief hoogstaand ontbijt. Vervolgens trekt de seniorenkaravaan doorheen het ‘Land van Maas en Waal’ naar Golfbaan Bleijenbeek in Afferden. Fraaie landschappen strelen onze ogen. Het doet ons denken aan het ‘gedicht van de eeuw’ in Nederland van Hendrik Marsman; het vangt aan met een poëtische omschrijving van het herkenbaar natuurschoon.

 

Denkend aan Holland

zie ik breede rivieren

traag door oneindig

laagland gaan,

rijen ondenkbaar

ijle populieren

als hooge pluimen

aan den einder staan

 

Met volle goesting storten we ons op het golfspel. Een volle zon gloeit op ons aller kopjes, de eerste negen zijn we nog in onze nopjes. Op hole 2 (Par 5) speelt zich een wapenfeit af. Bij een tweede slag zoeft een bal richting vlag, stort zich zelfzeker neer op de green…en positioneert zich op een metertje van zijn prooi…de Eagle is geland…derde slag wordt laatste slag. Afzender Carla!

 

Vanaf de tweede negen slaat de hitte toe. En de beentjes zijn nog steeds zo moe. Fairway sproeiers worden aantrekkingspolen; natte lijven bestendigen zelfcontrole. Sommige holes liggen ook hier ver uit elkaar. Zevenmijlslaarzen zouden van pas komen…ook hier een rondje van om en bij 13 km. Met pap in de benen strompelen de eerste flights opgetogen naar een paar verlossende en verfrissende drankjes in het clubhuis. De laatste flights worden overrompeld door hevig onweer en moeten voortijdig hun clubs opbergen. Rond zeven uur pikkelen we met zijn allen naar tafel voor een spetterend dinertje met prijsuitreiking. Hier en daar probeert een sterveling krampachtig een pijnkramp te onderdrukken…tevreden met een glimlach.

 

Onze dank en appreciatie voor de uitstekende organisatie en het ludieke verloop van dit golfuitje worden met gepaste woorden betoond door enkele eloquente venten. Alle eer komt toe aan Margreet en Christine. Alles is tot in de puntjes geregeld. De eminente groep, waaronder heel wat nieuwelingen, is unaniem verrukt over dit senioren event. De momenten met deze competente natuurtalenten zullen we in ons geheugen prenten.  Op naar de volgende lente!

 

Wim Van Noten

 


 

Op 9 juni mochten de dames de man van hun dromen uitnodigen om samen een wedstrijd te spelen.

De sponsoring werd verzorgd door de “six ladies” , die volgens traditie bier en koekjes op de prijzentafel hadden gezet.

De allerbeste score was 45 punten. Nieuwe verbintenissen kunnen tot geweldige resultaten leiden!!

                                                                                      


 

Op 7 april begon onze wedstrijddag slecht.

De regen kwam met bakken uit de hemel, waardoor veel inschrijvers zich 's morgens afmeldden.

Gelukkig klaarde het om 10.30 uur op waardoor de doorzetters toch nog een aangename dag hadden.

De Friends hadden met het oog op Pasen chocolade kippen op de prijzentafel staan.

 

 


Op 31 maart werd er gestreden om de Lanschot Trofee.

 

De winnares van de dames en de winnaar van de heren mogen de halve finale spelen op golfbaan de Kempense.

Gaby Boumans en Seppo Helvasto gaan dat zeker heel goed doen en hopelijk stoten ze door naar de finale op de Royal Antwerp.

 


 

Op 24 maart kwam sponsor Golf by Ratio na twee jaar afwezigheid weer naar Rinkven.

Behalve een prachtige eerste prijs (een golfreis naar Spanje)  werd een Yonex driver verloot als aanwezigheidsprijs.

Onderstaande link geeft een goede impressie van deze prachtige dag. 

https://www.youtube.com/watch?v=jHhgpX2nkuQ

 


 

Senior Openingswedstrijd zomerseizoen.

17 maart was de opening van het zomerseizoen. Traditiegetrouw geven de past captains hier acte de presénce om de zomer in te luiden en de prijzentafel te vullen.

De scramble werd in de eerste categorie gewonnen door Joshua Stein en Ronny Verest, in categorie twee waren Jan de Wacker en Victor Ceelen de gelukkige winnaars.

 

  

Op 24 februari werd de wedstrijd gesponsord door "the  Chaps",  een groep vitale mannen die naast golf ook van wijn houdt en daarom mooie flessen wijn op de prijzentafel had staan. Naast de wijn waren the Chaps ook mede sponsor van de pub stop. En dat smaakte heerlijk, een kop warme soep. Helaas gooide een fikse hagel-en regenbui roet in het eten, waardoor sommige senioren met onderkoelingsverschijnselen van de baan kwamen. Degenen die de 18 holes uitgespeeld hebben, verdienen een extra pluim.

 

 

 

 

 


17 februari, een dag met veel wind, maar gelukkig nog  geen storm. De wedstrijdformule was een scramble met 2 gesponsord door the Eagles., t.w. de families Theunen, Regemortel en De Saegher. Een mooie prijzentafel was de beloning. Onze captain Michel met assistentie van Christine Jongekrijg wonnen de eerste prijs met een monsterscore van 49 punten op de voet gevolgd door de familie Laddyn.

 

Wat is leuker:  de golf of de après golf? 

 


 

Op 10 februari waren Caroline en Jos van der Weyden de sponsors. De formule was een foursome, wat niet voor iedereen even gemakkelijk was.

Je doet extra je best want je wil de mooie slag van je partner niet verprutsen en dan gaat het toch nog fout. Niettemin waren er mooie scores.  

 

Sponsors: onze hartelijke dank

 


 

27 januari een natte dag. Maar na de eerste 9 holes op de North Course gespeeld te hebben, werden we onthaald op heerlijke saté en rijst door Christine en Saïd. Het was Saïd zijn laatste pubstop en hij had beloofd iets extra lekkers klaar te maken.

 

Maar daarmee was het nog niet gedaan! De sponsors van de dag waren The Rebels. Zij hadden alles uit de kast getrokken om er een geslaagde dag van te maken.

Prachtige en originele prijzen. Het was de moeite waard om door te zetten in de regen.

 


         

Onze laatste wedstrijd van het jaar met een prijsuitreiking. Saïd was namens De Smaak de sponsor. Na hole 9 kregen we een  kopje soep aangeboden wat goed smaakte na onze worsteling om met 3 clubs en een putter  een redelijke score te behalen. Het was een prachtige dag. De zon liet zich na weken weer eens zien en Christine, het nieuwe lid van het seniorencomité zat geduldig naast de soeppot op ons te wachten en genoot intussen van het mooie uitzicht. .

Na de prijsuitreiking nog een drankje en een hapje van Saïd en de dag kon niet meer stuk.              


9 december: Sinterklaas is nog niet vertrokken naar Spanje maar heeft gewacht op onze seniorenwedstrijd. Met behulp van bakkerij Smouts had hij heerlijke speculaaspoppen en chocolade bij zich. Dank u wel Francine en Marcel.

Maar voor al dat lekkers moesten we wel iets doen. Eerst een cross country spelen. Het parcours was vastgelegd door Jan Ooms en Michel De Gruyter.

Tijdens dit parcours kwamen we de Sint tegen die een nieuwe Piet uit Spanje had meegenomen: namelijk Pablo de Discopiet.

Voor al dat lekkers moest dus eerst gedanst worden en dat deden we graag.

 Dank u wel Sinterklaas en Zwarte Piet. Hopelijk zien we u volgend jaar weer terug.