Beste dames,

Op deze pagina vindt u onze wedstrijdkalender 2019 , de nieuwsbrief, aankondigingen over onze outings, de verslagen na een outing, enz. Neem regelmatig eens een kijkje voor updates.

 


Wedstrijdkalender 2019 : klik hier

 


 

Nuttige info voor ALLE dames

Deze info geldt ook voor alle wedstrijden, op dinsdag, donderdag, en de weekends.

Hieronder vindt u allerlei informatie die van nut kan zijn .

Op de baan, naast de baan, tijdens en na wedstrijden. De meesten onder u kennen deze informatie, maar houden er jammer genoeg niet altijd rekening mee. Voor de ‘ nieuwelingen’ wil ik nog eens een aantal nuttige punten op een rijtje zetten.

 

* het damescomité bestaat uit : 

Ladies captain Anne-Marie Van Hoof-Janssens 

en haar team: Aline Paulus - Christine Jongekrijg - Liesbeth Cooymans - Petra Couck - Sophie Struyf-Lowet.

Wij staan open voor al jullie vragen, eventuele opmerkingen, voorstellen tot initiatieven enz.

 

* Op I-golf kan u zich aanmelden via de app. ‘ Golf Vlaanderen ‘.

U kan zich inschrijven in tijdsblokken of volgens volgorde.

Indien u zich toch nog wil uitschrijven voor de geplande wedstrijd, hou dan in het oog wanneer men dit ten laatste kan doen! Zo niet ..... lees onderaan verder, (sanctiesbeleid).

 

* Indien u zich tijdig uitschrijft, vergeet dan niet dit voor u INDIVIDUEEL te doen, en niet heel uw blok of uw medespeelster mee uit te schrijven !!! Let op het gebeurt meer dan je denkt.

 

* We vragen om steeds zo talrijk mogelijk op de prijsuitreikingen aanwezig te zijn uit respect voor de sponsors. Voor de prijsuitreikingen kleden we ons casual.  Bij hoge uitzondering is volledig omkleden niet mogelijk, maar we vragen wel om geen golfschoenen te dragen bij de prijsuitreiking.

 

* Wedstrijdsponsoring :

Voor elke wedstrijd heeft de sponsor (lid of geen lid) recht op 2 Sponsor flights.

Afhankelijk van de spelformule, single of in team respectievelijk maximaal 6 of 8 spelers.

De spelers die in deze flights ingedeeld zijn, dienen geen greenfee of wedstrijdfee te betalen.

 Sponsor is geen lid van Rinkven :

Sponsors die geen lid zijn van Rinkven dienen steeds in de sponsor flights ingedeeld te worden.

 De sponsor is een lid van Rinkven :

De sponsor heeft de keuze om zelf mee in de sponsor flights ingedeeld te worden, maar heeft ook de mogelijkheid om de 2 flights met gasten in te delen en zichzelf als speler op de deelnemerslijst in te schrijven en dit tegen betaling van de wedstrijdfee.

Voorbeeld :

 1. Firma x die geen lid zijn op Rinkven sponsoren een single wedstrijd, zij kunnen maximum 6 personen indelen in de sponsor flights die deelnemen zonder het betalen van een greenfee of wedstrijdfee.
 2. Mevrouw A is lid van Rinkven en sponsort een single wedstrijd.
  1. Zij wordt ingedeeld in een sponsor flight en kan dan nog maximaal 5 gasten mee indelen zonder het betalen van een greenfee of wedstrijdfee.
  2. Mevrouw A behoudt haar 2 sponsor flights voor haar 6 gasten en schrijft zichzelf als deelnemer in voor de wedstrijd en betaald enkel voor haar de wedstrijdfee.

 

* Als u een wedstrijd sponsort, breng de Ladies captain dan tijdig op de hoogte van eventuele Nearest, Leary of andere speciale prijzen voor uw geplande wedstrijden. De sponsors zullen 1 maand vóór hun geplande wedstrijd een uitnodigingsbrief ontvangen van de Ladies captain, zodat iedereen eventuele specifieke wensen kan bekendmaken. De spelformule kan echter niet meer gewijzigd worden.

*  In principe gebeurt de prijsuitreiking van de dameswedstrijden op het einde van de maand, tenzij dit door omstandigheden of een andere reden niet mogelijk is (bijvoorbeeld bij een ontmoeting met een andere club). Indien je zelf niet op een prijsuitreiking aanwezig kan zijn, breng je de Ladies captain daarvan op de hoogte en geef de naam op van iemand die in uw plaats de prijs in ontvangst kan nemen. Als u dit niet doet, vervalt uw prijs en gaat die naar de volgende in de rangschikking.

 

* Naast de Ladies-dagen op dinsdag zijn er voor de dames ook enkele Challenge- wedstrijden gepland. Dit zijn wedstrijden waarvoor enkele dames van Rinkven zich kunnen inschrijven om te spelen op een andere baan, tegen dames van andere clubs. De lijsten van deze wedstrijden zullen ad valvas opgehangen worden aan het infobord in de gang aan de toiletten . Dames van alle categorieën kunnen deelnemen en er wordt rekening mee gehouden dat het niet steeds dezelfde dames zijn die mogen spelen.

* Een exemplaar van de Wedstrijdkalender (Fixture List) voor 2019 wordt aan iedereen uitgedeeld op de openingswedstrijd op 26 maart. Indien u daar niet aanwezig kan zijn, vraag dan aub een exemplaar aan de Ladies captain of iemand van het damescomité.  Lees hem steeds zeer goed! De kalender bevat zeer veel nuttige informatie: volgens welke formule er wordt gespeeld, of uniform vereist is, of het een shotgun is, of vrije inschrijving mogelijk is, of er een verplicht diner is, of er na de wedstrijd prijsuitreiking is etc.

Deze info vindt u ook als u op I-golf op de button (i) klikt. 

-1 exemplaar hangt aan het info bord in de gang beneden aan de toiletten.

-1 exemplaar hangt aan het groot info bord in de dames kleedkamer. Neem daar zeker eens een kijkje. U stoort hierbij het sanitaire gebruik van de dames niet, omdat het info bord links aan de muur hangt als je binnen komen.

Daarop staat NOG MEER info dan dit in de gang.

 

• Op I-golf kunt u zich niet alleen inschrijven voor wedstrijden: soms kunt u hier ook een keuze maken voor het nuttigen van kleine hapjes na de bepaalde wedstrijden. U kunt zich voor 1 of meerdere personen inschrijven. Probeer zo veel mogelijk gebruik te maken van deze gelegenheden om gezellig samen te zijn en het golfplezier nog een beetje te verlengen. 

 

• Wees op tijd als u deelneemt aan een wedstrijd. U moet 5 minuten vóór uw starttijd naast de teebox op uw startholestaan. Zo heeft u de tijd om de scorekaarten te wisselen, uw tee te nemen, uw handschoen aan te doen, uw balletje te kiezen en te markeren en de club voor uw eerste slag uit te zoeken.

Let op de nieuwe regel : u heeft 40 seconden tijd vanaf de plek aan uw golftas tot en met de eerste aflag. ( 4-6-8 oefenslagen zijn zeker niet toegelaten).

 

• Vul uw scorekaarten steeds duidelijk en correct in. In bijlage vindt u voorbeelden van correct ingevulde scorekaarten voor verschillende spelformules. Jammer genoeg merken we dat er soms nog veel wordt gekrast, slordig of zelfs onleesbaar wordt geschreven. De scorekaarten zijn enkel geldig wanneer ze zowel door de speler als door de marker zijn getekend.

Een exemplaar van een correct ingevulde scorekaart hangt als voorbeeld aan het info bord in de dames kleedkamer. 

• Zorg ervoor dat de scorekaarten onmiddellijk na de wedstrijd aan de balie in de groene daarvoor voorziene doos gedropt worden. Doe dit niet nadat u uw golfmateriaal in uw wagen heeft geplaatst. Dit om te voorkomen dat de kaarten niet tijdig in de groene box komen.

Indien u niet goed gespeeld heeft, scheur uw kaart niet kapot !

Uw kaart moet in de daarvoor voorziene box gedropt worden. Anders denkt men op het secretariaat dat er nog iemand zijn kaart niet heeft afgegeven.

 

• Voorkom slow play en pas de nieuwe golfregels toe, zodat u niet op de vingers getikt wordt door uw medespeelster en-of de marshal van dienst.

 

• Indien u onverwacht niet kunt deelnemen aan een wedstrijd, gelieve dan steeds het secretariaat daarvan op de hoogte te brengen. U kunt zich ’s ochtends onwel voelen, er kunnen zich onverwacht familiale problemen voordoen, maar regen en slecht weer zijn géén gegronde redenen om niet deel te nemen aan de wedstrijd waarvoor u zich heeft ingeschreven. Om niet gegronde reden afmelden voor een wedstrijd zal worden genoteerd en gesanctioneerd door het secretariaat.

 

Rinkven hanteert het volgende sanctiebeleid:

? Forfait (tijdig afmelden 48 uren voor aanvang wedstrijd) = geen sanctie

? No show = schorsing van 2 weken

? No return =  + 0,1

? Diskwalificatie = + 0,1

? Just Quit (medisch probleem op de baan tijdens de wedstrijd) = geen sanctie; Just Quit zonder gegronde reden = +0,1

 

• Naast de 18-holeswedstrijden is er ook steeds mogelijkheid om een 9-holeswedstrijd te spelen. Bij de 9 holes-wedstrijden kunnen ook dames met een hoge handicap ‘qualifying’ deelnemen aan de wedstrijden. Deze 9 holes-wedstrijden staan open voor alle dames vanaf hcp 52, zodat deze hun handicap kunnen verbeteren. 

 

• Inschrijvingen en uitleg over de Outing worden op 26 maart bekend gemaakt.

Ik hoop U daar voltallig te ontmoeten, een glaasje van de vriendschap en een hapje worden aangeboden door het damescomité .

 

Met al deze informatie wens ik alle dames een zeer mooi golfseizoen toe, met mooie handicaps, een gezellig samen zijn, en vooral een sportief golf-spel  !

 

Met vriendelijke groeten.

Anne-Marie (Annemie)

Ladies captain

 


 

 

Wat fijn dat ik jullie ladiescaptain mag zijn! 


Ik ben er fier op dat een aantal mensen mij hebben voorgedragen om deze taak, waarin zovele grote dames mij zijn voorgegaan, verder te zetten. 

Hierbij wil ik absoluut mijn voorganger Ilse danken, van wie ik heel veel heb geleerd en die me een grote stapel documenten heeft nagelaten waaruit ik inspiratie kan putten. Net zoals zij zal ik als captain de leuze ‘Streng maar rechtvaardig’ in het vaandel voeren. 

Op Rinkven draait het niet alleen om het golfspel – al mag je dat best ernstig nemen! - maar ook om gezelligheid en samenzijn. Het gaat over warme vriendschappen die ontstaan, over boeiende gesprekken over het werk, de familie en kinderen, over hobby’s en passies, over problemen, reizen en gezondheid.

 Ik wil graag een captain zijn van iedereen en zal naar best vermogen en overal waar nodig jullie problemen zo goed mogelijk trachten op te lossen. Als we op het einde van dit jaar samen de balans opmaken, hoop ik dat ik fier mag zijn op wat ik samen met mijn damesteam allemaal heb gerealiseerd en dat jullie blij zullen zijn met jullie nieuwe captain.

???? Op een schitterend en spetterend 2019
Happy New Year!

Anne-Marie


 


 


Beste dames,

ons damescomité heeft, voor we de zomervakantie in gaan, nog heel wat moois te bieden:

 • 29 mei spelen we een chapman voor het goede doel “duo for a job” met als sponsor Dominique Femont, Monique Van Varenbergh en Joelle Vijt.
 • 5 juni is het Woman.s Golf Day en maken we er een gezellige dag van. Alle speelsters worden verwend met een leuke attentie en de dresscode is “a touch of pink”. Onze sponsors zijn Ann Demaerel, Saskia Galeyn, Ingrid Rombouts, Myriam Roosens en Ilse Segers.
 • 12 juni mogen we Lien.s pro shop als onze trouwe sponsor begroeten.
 • 19 juni is het vriendinnendag en mag je een vriendin van een andere club uitnodigen om met ons mee te spelen in een 4BBB, shotgun. Trouwe sponsors zijn Aline Paulus en Titje Van Heurck. Het wordt dubbel zo gezellig als we na de prijsuitreiking gezellig een hapje blijven eten.
 • 26 juni spelen we 3 best of 4, shotgun, met als sponsor Hilde Cornelissen, Brigitte Goethals , Sybille Heeneman en Julienne Stijnen.

Ook in de zomermaanden staan er mooie wedstrijden op het programma.

Sportieve groetjes,

Ilse De Kort

Ladies captain