Beste Dames,

De wedstrijdkalender voor het nieuwe seizoen is beschikbaar, klik hier om deze te openen.


Beste dames,

We zijn al één maand ver in 2023.

Onze winter eclectic-competitie loopt nog tot en met 14 maart. Tot die datum kunnen ook nog de antwoordformulieren van onze fotowedstrijd ingediend worden op het secretariaat.

Graag willen we jullie nog warm maken voor ROOD, onze Valentijns-vriendschapswedstrijd van 4 februari. Hebben jullie ondertussen al aan een rood geschenkje kunnen denken? (10€). De wedstrijdfee bedraagt 3 euro. Na de wedstrijd (shotgun) biedt het damescomité koffie of thee met kriekentaart aan.

Enthousiasme voor de outing naar Arras

Voor de tweedaagse outing naar Arras op 4-5 september hebben we alvast snel enkele positieve reacties gekregen, waarvoor dank. We onderhandelen momenteel nog om zo gunstig mogelijke voorwaarden te krijgen en houden jullie op de hoogte. Momenteel staan er 12 dames ingeschreven op de deelnamelijst aan het infobord.

De outing gaat door als er minstens 18 dames meegaan. Graag zien we dus nog enkele extra namen. De anciens weten hoe gezellig deze tweedaagse kan zijn.

Onze wedstrijdkalender 2023

Via deze link kunnen jullie onze kalender voor 2023 downloaden. Noteer alvast de belangrijkste data en de wedstrijden die jullie zeker niet willen missen in jullie agenda.

We vragen speciale aandacht voor de volgende data:

 •  Onze openingswedstrijd op 21/3, een FBBB-formule en zoals altijd gesponsord door de past captains. Aansluitend is er een diner en wij zorgen voor een aantrekkelijk buffet. Wij hopen op een talrijke aanwezigheid, want tijdens het diner geven we nog veel informatie over onze ‘specials’ van het nieuwe golfseizoen. Ook zal die avond de winnaar van onze fotowedstrijd bekendgemaakt worden.
 • De Paaswedstrijd op 18/4, een shotgun in een 2 best of 4-formule, met een mooie prijzentafel van Les Cordes.
 • Een outing naar Princenbosch in Nederland op 16/5.
 • Op 23/5 sponsort lingerie Finess. Aansluitend aan de wedstrijd (shotgun) is er de fel gesmaakte modeshow.
 • 6/6 is het Vriendinnendag, gesponsord door Esthederm, je mag die dag een golfvriendin van een andere golfclub uitnodigen.
 • 11/7 organiseren we weer onze Verrassingsuitstap, die dit jaar echt gewéldig interessant wordt.
 • 22/8 wordt een topdag met de tweede editie van de Ladies Diamond Open, een dag vol verrassingen gesponsord door de mannen van ons Damescomité, een dag waarop je een man van Rinkven of een andere club mag uitnodigen. We sluiten af met een diner, een dansje en een tombola met schitterende prijzen.
 • De hele maand oktober staat in het teken van het ‘afscheid’. Na 5 jaar jullie Ladies Captain te mogen zijn, geef ik na dit seizoen de fakkel door aan Liesbeth Cooymans.

Uiteraard zijn er daarnaast nog tal van leuke wedstrijden, waarvoor ook veel van onze eigen dames voor een mooie sponsoring zorgen.

We sluiten het zomerseizoen op algemene aanvraag weer af met de Captains Prize in een ‘3 clubs + putter’-wedstrijd. Ik wil jullie graag nu al uitnodigen om op het sluitingsfeest van 31/10 aanwezig te zijn, zodat de nieuwe ladies captain zich aan iedereen kan voorstellen.

Met sportieve groeten,

Ladies captain Rinkven

 


 

klik hier voor de Grote enquête Ladies Days

Verstuur het ingevulde document naar ladiesrinkven@gmail.com met als mededeling ‘Ladies Enquête’.

 


Lieve dames,

Wij willen echt graag weten wat u wilt en wat u liever niet wilt. 

Daarom hebben wij een uitgebreide vragenlijst samengesteld over alle aspecten van onze Ladies Days. Wij willen peilen naar uw voorkeuren van spelformules en outings. Wij willen bijvoorbeeld weten in hoeverre u ‘gezellig samenzijn’ en extra activiteiten belangrijker of minder belangrijk vindt dan competitie en het verbeteren van uw handicap. Kortom: wij willen weten hoe u de Ladies Days ziet en wat u ervan verwacht.

Of u nu nooit, sporadisch of regelmatig deelneemt aan de dameswedstrijden, wij willen heel graag dat u een kwartiertje de tijd neemt om op onze vragen te antwoorden.

Uiteraard zijn wij ons ervan bewust dat we niet aan alle individuele wensen tegemoet kunnen komen en dat niet iedereen hetzelfde wil, maar wij willen graag zoveel mogelijk inspelen op wat de meerderheid van de Rinkvendames belangrijk vindt. Daarom willen we u vragen om zeker aan deze enquête deel te nemen en deze zo volledig mogelijk in te vullen. Op die manier kunnen we bij het plannen van onze kalender beter rekening houden met uw wensen, zodat we elke week zoveel mogelijk dames kunnen verwelkomen bij onze wedstrijden.

Er zijn verschillende manieren om ons uw antwoorden te bezorgen:

·         U drukt de enquête die u als bijlage van deze mail vindt zelf af, vult de vragenlijst met de hand in en bezorgt het ingevulde exemplaar aan de balie van Rinkven.

·         U downloadt de bijlage en vult het worddocument digitaal in, en verstuurt het ingevulde document naar ladiesrinkven@gmail.com met als mededeling ‘Ladies Enquête’.

·         U vraagt aan de balie een gedrukt exemplaar van de enquête, vult deze thuis in en bezorgt uw ingevuld exemplaar terug aan de balie.

klik hier voor de enquête.

Mogen wij u vragen om deze enquête ten laatste op 15 december ingevuld terug te bezorgen, ofwel via mail ofwel aan de balie?

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking!


Beste dames

De wedstrijdkalender voor het seizoen 2022 staat klaar, klik hier om deze te openen.

Er zijn enkelen kleine wijzigingen in bovenstaande wedstrijdkalender:

 • 31 mei: Onze ontmoeting met Keerbergen wordt gesponsord door Frances Van Orshaegen (Torfs Schoenen). Mag ik vragen om een zo goed mogelijk herkenbaar uniform te dragen? Shotgun 12.00 uur, iedereen komt samen binnen en er is mogelijkheid om na de wedstrijd te blijven eten. Aansluitend prijsuitreiking. 
 • 7 juni: Women’s Day. Iedereen draagt bloemen in het haar. Deze wedstrijd wordt gesponsord door Els Van Bouwel, Fabienne Pomierski, Liesbeth Cooymans en Annabelle Meersseman. Prijsuitreiking op 28 juni. 
 • 14 juli: We zijn welkom op Ter Hille - Koksijde. Wie een hotelletje wil boeken begint best al uit te kijken.
 • 16 augustus: De wedstrijd ‘Hooitijd’ is een qualifying wedstrijd geworden om het evenwicht tussen Q en spelletjes voor deze maand te herstellen.
 • 23 augustus: De Flag-wedstrijd is vervangen door een wedstrijd gesponsord door Rinkven Platinum-sponsor Metropool.
 • 6 september houden we onze 1ste dag-Outing. Onze reservatie bij golfclub De Haenen in NL is bevestigd.
 • 18 oktober is onze tweede dag-Outing naar Landgoed Bergvliet bij Breda. Voor beide Outings kunt u ten gepaste tijde inschrijven op i-golf.
 • 27 september wordt een superinteressante dag. U mag dan een man van een andere club uitnodigen. De dag verloopt met golfen - diner - drank – muziekoptreden en wordt gesponsord door de mannelijke partners van ons damescomité. Meer informatie over deze dag volgt.


Nieuwsbrief Ladies februari 2022

Lieve golfdames

Winter-eclectic

Onze winter-eclectic wedstrijden waren een succes. Week na week schreven zeer veel dames zich in voor deze competitie. 

De laatste wedstrijd van onze winter-eclectic zal worden gespeeld op 8 maart.

De prijsuitreiking van de wintercompetitie vindt plaats na onze openingswedstrijd van 22 maart,  vergezeld van lekker eten en drinken. 

De openingswedstrijd van het nieuwe zomerseizoen is gepland op 22 maart

De wedstrijdkalender voor 2022 staat online open. KLik op de link bovenaan deze pagina.

 Print onze kalender af en hang hem goed zichtbaar op een door jou gekozen plaats. 

Wij hopen op veel enthousiasme en talrijke inschrijvingen. 

Uiteraard houden jullie via mail op de hoogte van mogelijke wijzigingen die zich zouden kunnen voordoen.

Nieuw: de Mithra winterchallenge

Het Mithra Ladies Open, de Belgische ronde van de Ladies European Tour, vindt plaats van 27 tot 29 mei 2022 op de Golf van Naxhelet.

Om een wedijver te creëren tussen alle vrouwelijke golfers, lanceren het bedrijf Mithra en Golfclub Naxhelet de Mithra Ladies Open Winter Challenge, een wedstrijd die aan alle Belgische clubs wordt voorgesteld. Er zijn talrijke prijzen, waaronder een deelname aan de Pro-Am voor de winnaars.

Rinkven organiseert deze wedstrijd op 15 maart e.k., één week voor de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen. 

De wedstrijd wordt georganiseerd in 3 categorieën in de formule Single Stableford. 

De winnaar van elke categorie krijgt een plaats in de nationale finale die op vrijdag 6 mei 2022 in Naxhelet zal plaatsvinden.

De Mithra winterchallenge wordt gespeeld over 18 holes en is een uitdaging voor iedereen onder jullie die graag nog eens 18 holes wil spelen en een ideale gelegenheid om uit te testen waar je staat aan het begin van het nieuwe golfseizoen. 

Horeca

Ik heb inmiddels kennisgemaakt met de nieuwe horeca uitbater Koen Seutin. 

We hebben samen de wedstrijdkalender overlopen en de zaalreserveringen gepland.

Belangrijk voor jullie om te weten is dat de ‘verplichte’ diners van vroeger vervallen en worden vervangen door een diner waarvoor iedereen zich vrij kan inschrijven. Op i-golf wordt een aparte inschrijvingsmogelijkheid voorzien bij de openingswedstrijd en in de loop van het seizoen ook voor alle wedstrijden die gepaard gaan met een lunch of diner. 

Golfshop en waardebons

Ook de nieuwe uitbater van onze golfshop ‘The Golf Company’ is van start gegaan. Sinds 15 februari kunt u hier terecht voor uw golfaankopen. 

Wie nog waardebons heeft van Lien Willems-golfshop, kan deze in de nieuwe golfshop verzilveren. 

Interclub lessen

De lessen voor onze interclubdames zijn nu volop bezig. Er is een grote opkomst en dat is een ongekende luxe. Er zal niet voor iedereen speelgelegenheid zijn, maar er is ook nood aan goede en gemotiveerde caddy’s. Een goede caddy kan een speelster mee begeleiden naar de overwinning. 

Wij blijven uiteraard ons best doen om jullie zo snel mogelijk op de hoogte te brengen van mogelijke wijzigingen. 

Inschrijvingen voor de Challenges-wedstrijden zullen tijdig aan het info bord uit hangen. 

Voor elke vraag, opmerking of suggestie hebben we een luisterend oor. Aarzel niet om met mij of met een van mijn teamgenoten contact op te nemen. 

Dit zijn mijn teamgenoten:

- Liesbeth Cooymans 

- Petra Couck

- Nathalia Zvezdina (voor vragen over interclub)

- Sophie Struyf 

Ladies captain Rinkven

Anne-Marie Van Hoof-Janssens