Golf is een fantastische sport: ontspannend, begeesterend, veeleisend maar ook inspirerend, beoefend in de open natuur samen met clubleden en vrienden. Golf is een individuele sport die in clubverband wordt beoefend. Voor het sportieve zijn er de Sportregels zoals vastgelegd door de R&A en de Belgische Federatie, voor het clubverband zijn er een aantal procedures en regels binnen onze club Rinkven. Hieronder een aantal documenten die u verder helpen in de beoefening van de sport.

Graag geven wij U het sportbeleidsplan voor 2015 mee:
Beleidsplan Sport 2015 


Golfvaardigheidsbewijs en etiquette

Vooraleer een nieuw lid zich als startende golfer effectief op de baan kan begeven dient hij een minimale kennis te hebben van de golfregels en de etiquette en is zeker ook een bepaald spelniveau vereist. Dit wordt vastgelegd in een initiatieprocedure die leidt tot het Golfvaardigheidsbewijs en de Wedstrijdtoelating.

Bekijk HIER de verschillende stappen die u zal moeten nemen om uw golfvaardigheidsbewijs te behalen. 

 
 

Clubcompetities

Naast de reguliere wedstrijden, bestaan er op Rinkven ook nog een aantal Clubcompetities. Hieronder meer uitleg hierover en de betreffende reglementeringen:

Er wordt ook niet steeds Stableford gespeeld. Er bestaat nog een zeer uitgebreid aantal wedstrijdformules die toch ook regelmatig op onze club voorkomen zoals foursome, greensome, chapman, against par... Voor meer info rond deze formules verwijzen we u door naar de website van de KBGF : Handicap/Rules.


Player of the Year

Reglement Player of the Year


Handicapping

Handicapping Rinkven Specials
9 - holes Qualifying 

Handicap Einde Seizoen Aanpassing : ook hier verwijzen wij naar de website van de KBGF.


Vragen, bemerkingen, aanvullingen, ... alles graag naar balie@rinkven.be
          
 
Met sportieve groeten,
Het Sportcomité