vrijdag 16 februari 2024


Na de 2de Wereldoorlog is er heel veel aandacht gegaan naar de collaboratie en de repressie. Daarbij werden de duizenden Belgen vergeten die zich tijdens de oorlog tegen de bezetter verzet hebben, die mensen hebben verborgen met risico op eigen leven, die transporten gesaboteerd hebben, die allerlei kleine heldendaden hebben verricht. Onze gastspreker van de eerste clubavond voor 2024 zal hier tijdens zijn voorstelling dieper op ingaan.

Op donderdag 22 februari ontvangen wij Historicus Dany Neudt (VUB) die een boeiende lezing komt geven over het verzet tegen de nazi’s tijdens Wereldoorlog 2. Niet minder dan 150.000 Belgen waren actief in het verzet en zo’n 15.000 betaalden hiervoor met hun leven. Wie waren de gewone mensen die voor onze vrijheid buitengewone verzetsdaden pleegden?

De voorstelling zal starten om 20u00 in de Polyvalente zaal van het clubhuis. Een uur lang zal u kunnen genieten van deze boeiende lezing. Nadien zal Dany nog in gesprek gaan met het publiek met enkele prikkelende vragen en stellingen.

Wie interesse heeft kan ook de verzetsnovelles van Dany Neudt en Tim Van Steendam aankopen:

  • De weg naar San Sebastian – Prijs 13 Euro
  • Broeders sterven niet – Prijs 15 euro

Deze zal u met gepast cash geld kunnen betalen of met Payqonic. Inschrijven voor deze activiteit kan via i-Golf.

Aansluitend op de voorstelling is de bar in het restaurant van The 37th Hole geopend voor een gezellige babbel en een drankje. Alle Rinkvenleden zijn welkom met een partner of vriend(in). Leden die graag voor de clubavond iets wensen te eten in het restaurant raden we aan om te reserveren, dit ten laatste om 19u00 om tijdig aanwezig te zijn voor de start van de voorstelling.

Het belooft een interessante avond te worden met scherpe inzichten en boeiende verhalen. Noteer dus donderdag 22 februari in je agenda en mis deze kans niet om meer te weten te komen over de geschiedenis van de Belgen in het verzet tijdens WOII. Wij hopen van harte u te mogen verwelkomen.

Ook op donderdag 21 maart staat er een clubavond op het programma. Prik deze datum ook al vast in je agenda, de gastspreker van deze avond houden we nog even als een verrassing.