donderdag 28 september 2023


Lev Grinberg in Junior Ryder Cup

Onze eigenste Oekraïens-Belgische trots en Rinkvenner Lev Grinberg heeft afgelopen week in de Junior Ryder Cup een driedaags duel gespeeld tegen Team USA, samen met 5 andere boys en girls van Team Europe op Golf Nazionale en Marco Simone.

Op dinsdag 26 september nam Team Europe op de Golf Nazionale een vlotte start. Men won drie foursome wedstrijden en in twee andere speelde men gelijk. Team USA slaagde er dus alleen maar in om één wedstrijd te winnen. Lev Grinberg zorgde samen met de Engelsman Kris Kim voor een half puntje tegen het sterke Amerikaanse duo Jackson Byrd en Will Hartman. In de namiddag heeft Team USA echter foursomes met 4 – 2 terug geslagen. Na dag één hingen de bordjes dus op 6 – 6 gelijk. Opnieuw was het Lev die, toen gekoppeld aan Spaanse Andrea Revuelta, een half puntje versierde.

Op woensdag waren de fourballs, eveneens op Golf Nazionale, waar Team Europe aan Team USA een gigantische uppercut uitdeelde. De Europese golfers en golfsters liepen een foutloos parcous, want ze wonnen alle zes matchen. Door die 6 – 0 kwam de tussenstand op 12 – 6, in het voordeel dus van Team Europe. Lev, die opnieuw speelde aan de zijde van Andrea Revuelta, haalde met 1 up een vol punt binnen.

Op donderdag 28 september was het de slotdag op Marco Simone waar twaalf singles werden betwist. Team Europe won deze met 8,5 tegen 3,5 en de bordjes hingen uiteindelijk op 20,5 – 9,5. Junior Team Europe heeft dus met overduidelijke cijfers de Junior Ryder cup gewonnen. Lev en company mochten dus juichen. Zijn match play tegen een sterke Nicholas Gross verloor hij wel met 3-1.

Wat een knappe prestatie van Lev, iets waar we alleen maar trots op kunnen zijn!

Photo by: Pascale Vandewalle