woensdag 30 augustus 2023


Vanaf 1 september zal Alec De Laet een deel van het Rinkven Jeugd Team onder zijn hoede krijgen, nl. de Birdies 10 tot 16 jarigen. Hierbij een korte introductie van onze nieuwe Jeugd Pro voor alle leden.

Beste golfers, leden en ouders,

Vanaf september 2023 zal ik een deel van het Rinkven Jeugd Team onder mijn hoede krijgen (Birdies, 10 tot 16 jarigen). De uitdaging om op een golfclub als Rinkven iets te mogen verwezenlijken met jeugd is zeer verrijkend.

Graag stel ik mij aan jullie voor. Ik hoop uiteraard jullie ook wat beter te leren kennen in de toekomst.

Als 10 jarige startte ik als voetballertje en speelde tennis. Na jaren getraind te hebben met de Vlaamse Tennisjeugd (VTV) en competitieteams besloot ik aan de Sport humaniora – Economie te beginnen op de sportschool te Boom. Dit kreeg een vervolg met de opleiding Regentaat Lichamelijke Opvoeding. Toen al was ik zelfstandig tennis Pro en werkte in de tennisscholen Forest Hills in samenwerking met bondscoach VTV en had een eigen tennisschool te Hoogstraten & Wortel.

In 1985 was het de alom gekende Rinkven golf professional Pierre Michielsen die mij motiveerde golf op te nemen en mij de knepen van deze prachtige sport te leren. Toen al wou ik eigenlijk ‘pro’ worden, maar besloot omdat golf nog geen grote gevestigde sport was, toen nog met 6000 spelers in België, dit niet verder uit te oefenen.

Ondertussen had ik in Spanje de Padel-sport leren kennen. En ik kreeg de prachtige kans om 2 jaar de Zuid-Amerikaanse Padel Tour mee te spelen.

Op 49 jarige leeftijd ontdekte ik terug golf. Eerste een jaartje op Brasschaat en dan als Rinkven lid waar ik toen lessen volgde bij onze Head Pro Simon Crosby. Het moet gewerkt hebben die lessen van Simon gezien ik in 2020 de nodige pro-classificatie speelkaarten wist te behalen op Monday Tours in België en Nederland. Na de Internationale PGA Holland Pro B opleiding te starten werd ik na zo’n 1800 uren hard werken, trainen en inzet officieel PGA Holland Golf Professional B.

Naast mijn sportactiviteiten ben ik sonds 2000 als De Laet Sales & Service bvba bedrijvig in de bouw- & interieur branche In samenwerking met Augustijns Keukens & Interieur.

Sommige zullen mij al gezien hebben op Rinkven met mijn Nederlandse vriendin en mijn twee dochters, 15 en 22 jaar oud.  Of al kennis met mij gemaakt als invalkracht bij de lessen van de jeugd.

Wat kunnen jullie van mij op de baan verwachten? Ik zet me in voor ‘het moderne golf’ d.w.z. het aanleren van golf op een zeer natuurlijke en begrijpbare wijze voor de speler of ook ‘Instinctive Golf’ genoemd. Golf als sport en als een levensmetafoor die alle goede waarden aan de mens en jeugd meegeeft en het individu uitnodigt probleemoplossend te werken en zichzelf uit te dagen op de baan.

Mijn missie is om professioneel, grensverleggend en positief, met veel ambitie golf promoten en dit met vreugde en plezier en heldere overtuiging sporters te motiveren.

Uw hulp als lid en ouder is gewaardeerd bij de positieve ondersteuning van uw golfer en het RV-team. Heeft u persoonlijke of andere vragen aarzel niet mij te contacteren per mail of gsm.

Bedankt ook om direct met me te communiceren.

Ik kijk ernaar uit deze Rinkven Talentengroep te mogen bijstaan in hun ontwikkeling! 

 

Alec De Laet 

PGA Holland Golf Professional B 

 

Golf Promotion & Business Network  - Mental and Wellbeing Coach

Premium Golf Consulting for De Laet Sales & Service BV

AGOLFBOX - Private Indoor Foresight GC Quad facility

Grote Singel 92A, 2900 Schoten - Antwerpen - België

alecdelaetgolf@gmail.com 

Gsm 0032 497.40.20.45