vrijdag 2 december 2022


Gisteren is Manon gestart aan haar eerste LPGA Q-Series en ze heeft zeker haar start niet gemist. 

Manon had haar ticket voor deze Q-series verkregen op basis van haar resultaat volgens de Order of Merit. Ze starte vol enthousiasme maar ook heel nerveus aan haar debuut op deze Q-series. De eerste 4 holes was hiervan echter niets te merken met 3 birdies en een double bogey met 1 onder na 4 holes.

“Het is mijn eerste keer dat ik aan de Q-School voor de LPGA deelneem, ik ben zo entousiast om hier te zijn” zei Manon tijdens haar intervieuw “Het was een gekke start.”

Na een slag in een "hazard" en hierdoor een dubbel bogey op hole 3 op de RTJ Trail @ Magnolia Grove Falls Course (USA), beïndigde Manon haar ronde met een "clean" scorekaart. Ze vocht zich terug met nog 6 birdies wat voor gisteren een totaal van 9 birdies maakte.

Manon crediteert haar persoonlijkheid en ook haar vriendin en caddy Laura voor de mogelijkheid om haar slechte slagen achter zich te laten en voorwaarts te gaan.

Ze voelt zich als speelster ontspannen en kan zo eenvoudig haar slechte slagen vergeten. "Samen met mijn caddy Laura hebben we vandaag veel plezier gemaakt. We maken veel plezier op de baan en lachen veel, het is echt leuk en dat helpt" wist Manon te vertellen.

We wensen haar nog veel geluk en plezier in de volgende rondes.

Het Rinkven team.