donderdag 21 oktober 2021


EUROPEAN MEN'S CLUB TROPHY 2021@ Troia GOLFCLUB PORTUGAL. 

De European Men's Club Trophy 2021 vindt deze week plaats op Troia Golf, Portugal.

De competitie is gereserveerd voor de nationale interclubkampioenen van dames en heren I uit elke EGA-lidstaat en wordt voor het eerst in twee jaar gespeeld, nadat deze in 2020 werd geannuleerd vanwege Covid-19.

24 clubs zullen strijden in de 46e editie van het evenement voor de Europese tittel. 

 

De nationale kampioenen van 23 landen hebben naast titelverdediger City of Newcastle Golf Club een kans op de Europese titel verdiend, Belgïe wordt door Rinkven vertegenwoordigd.

Per land mogen er 3 spelers en een captain afgevaardigd worden,

voor Rinkven zijn dit:

Lev Grinberg,  Louis Peeters, Diederik Van Doorselaer en Jurgen Van der Elst (captain).

Het toernooi vindt plaats van donderdag 21/10 tot en met zaterdag 23/10. Ons team is maandag ochtend reeds in Portugal aangekomen.

Voor het tornooi tellen de twee beste strokeplay-scores van de drie spelers van het team per dag mee voor hun eindtotalen.

Het team met de laagste score wordt tot 2021 European Men's Club-kampioen uitgeroepen, terwijl de tweede en derde plaats zilveren en bronzen medailles ontvangen.

Dit tornooi wordt gespeeld in Portugal op Troia Golf, gelegen net ten zuiden van Lissabon, zal dit jaar zorgen voor de nodige uitdaging aan de spelers. De Robert Trent Jones Sr.-course wordt consequent tot de beste van het continent gerekend.

Drie voormalige Europese kampioensclubs hebben zich geplaatst voor de editie van 2021. Real Club de Golf El Prat, vertegenwoordiger van Spanje, heeft het kampioenschap drie keer gewonnen, hoewel hun laatste overwinning in 1985 was. De Italiaanse kampioenen, Parco di Roma, zullen proberen een tweede titel toe te voegen aan hun overwinning van 2014. Ten slotte zullen de City of Newcastle Golf Club, de winnaars van 2019, hun titel verdedigen.
Aan dit tornooi nemen 72 spelers deel, waarvan er 61 zich hebben ingeschreven met een handicap beter dan 0.

Kiet Van der Weele, vertegenwoordiger van Rosendaelsche Golf Club, is de hoogst gerangschikte speler in het veld. De Nederlandse international vertegenwoordigde het Europese vasteland in de Jacques Léglise Trophy in 2018. 

We houden u op de hoogte van de prestaties van onze heren en proberen u zoveel mogelijk sfeerbeelden mee te geven van hun beleving.

U kan alles ook Rechtstreeks volgen via deze link

https://www.ega-golf.ch/content/european-mens-club-trophy.  

Hierbij al enkele foto’s van het vertrek op maandag en de 1ste oefenronde op dinsdag.