donderdag 5 augustus 2021


Gisteren is Manon de Roey aan haar olympische droom begonnen en zeker niet zonder succes.

Met een zeer sterk deelnemersveld heeft Manon een mooie eerste ronde van level par gespeeld met een T22 ste plaats als ranking. Ze was zelf zeer tevreden met haar rondje par, waarvoor ze toch 5h00 heeft mogen spelen in een temperatuur van 35°C.

Deze ochtend heeft Manon haar 2de ronde gespeeld met nog een beter resultaat dan gisteren, Manon maakte op 5 van haar 6 laatste holes een birdie en dit door haar excellent putten. Vandaag mocht ze haar kaart aftekenen voor 67 ofwel vier onder par waardoor ze naar een mooie gedeeld 11de plaats opschuift.

De Amerikaanse Nelly Korda staat aan de leiding met -13, de kloof richting een medaille is wel groot maar een top 10 plaats is haalbaar.

Het is nu wel even afwachten wat er juist met het tornooi gaat gebeuren, het is mogelijk dat het tornooi met een ronde ingekort zal worden door het dreigende weer. 

We hebben het in het nieuws altijd over onze golfers gehad, maar hebben nog een ex-rinkvenner(waarvan de ouders nog steeds lid zijn) op koers voor een gouden medaille .

Ik weet niet of de golfswing ermee heeft toegedragen dat hij zo'n specialist is in de strafcorners, maar Alexander Hendrikx (zoon van Sandra & Paul Hendrickx) is momenteel ook topscoorder op het hockey tornooi. Vandaag spelen zij voor Goud op de spelen.

Vorige spelen mocht Alexander enkele malen invallen, maar is nu toch een topspeler van de Nationale ploeg.

Aan iedereen veel succes en "enjoy your games".