dinsdag 21 juli 2020


 Op maandag 24 augustus zal golfend België een eenmalige uitdaging aangaan. In ploegen van maximaal 10 spelers zal er geprobeerd worden om zoveel mogelijk holes te spelen. Dit om geld in te zamelen voor het wetenschappelijk onderzoek rond Covid-19 van het Rode Kruis.

De Belgische profgolfers Nicolas Colsaerts, Thomas Pieters, Thomas Detry en onze Manon De Roey steunen Holes for Heroes en spelen een exhibitiewedstrijd op de club van de ploeg die het meeste geld heeft weten in te zamelen.

 

Rinkven zal 3 ploegen inschrijven voor dit gebeuren, een Youngster, junior en interclub ploeg met als doel zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel, onze platinum sponsor Port of Antwerp is ook medesponsor van dit evenement.

 

Elke ploeg probeert gedurende de hele dag zoveel mogelijk holes af te werken. Teams van 10 golfers zullen zich voor een klein bedrag per hole (1€ bv) laten sponsoren door familie, vrienden, andere golfers,… Hoe meer deelnemers en hoe meer holes elke speler en elk team verzamelt, hoe groter het bedrag dat naar het Rode Kruis gaat. 

“Ik ben fier dat we de golfwereld kunnen mobiliseren voor deze goede zaak die meer dan ooit van groot belang is, dat hebben de voorbije, moeilijke weken wel aangetoond”, zegt Emmanuel Rombouts, voorzitter van de KBGF.

 

De ploeg die het meeste geld heeft ingezameld, wint een exhibitiematch op de eigen club met de topgolfers die dit project steunen. 

 

“Ik ben zeer blij mijn steun te kunnen verlenen aan dit project. Ik hoop dat elke club in ons land één en liefst heel wat meer ploegen op de been kan brengen en dat de golfers en hun persoonlijke sponsors zich genereus tonen. Als mijn agenda en de Tour het toelaten, zal ik zelf uiteraard ook spelen en dan ga ik voor niet minder dan 60 holes!” blikt Thomas Pieters.

 

Hoe plant Rinkven deze uitdaging in ?

 Rinkven gaat met de 3 teams voor minstens 54 holes….. de uitdaging aan.

 Om 07h00 starten alle spelers met een shotgun voor 36 holes en na de middag zullen zij sequentieel starten op hole 1 & 10 om minstens nogmaals 18 holes te spelen, spelers die dan nog verder wensen te spelen om net als Thomas Pieters 60 holes of meer te spelen kunnen dan blijven spelen tot maximum zonsondergang (20h44).

 

Manon de Roey steunt dit project ook en promoot dit met volgend filmpje https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=134342248311154&id=113799223698790&sfnsn=mo&d=n&vh=e  

 

Meer informatie omtrent “Holes for Heroes” kan u terug vinden op de website : www.holesforheroes.be

of klik hier voor het reglement en deelnemingsvoorwaarden.

Onze clubmanager zal u verder op de hoogte houden over het gebeuren en hoe u uw steentje kan bijdragen voor dit goede doel.