dinsdag 28 april 2020


Beste leden,

We beginnen de week met goed nieuws: de veiligheidsraad heeft vrijdag 24 april versoepelende maatregelen toegelaten voor een “voorzichtige” opstart van de golfclubs vanaf maandag 4 mei.
De golffederaties hebben hier goed werk verricht met het indienen van het document “park & play golf” bij de overheid. Dit document heeft als leidraad gediend bij de genomen beslissingen mbt het golfgebeuren. De golffederatie benadrukt, dat alle clubs hun verantwoordelijkheid moeten opnemen mbt het naleven van de goedgekeurde richtlijnen. Wanneer 1 club de richtlijnen niet naleeft, zal dit gevolgen hebben voor de ganse sector. De KBGF heeft een tijdelijk tuchtreglement opgemaakt voor clubs die de corona-richtlijnen niet respecteren (oa. schorsing voor interclubdeelname).

De opstart zal echter alleen kunnen gebeuren onder zeer strikte en verregaande voorwaarden. Deze voorwaarden zijn bindend en moeten absoluut nageleefd worden. Dit in de eerste plaats voor de veiligheid van ons allen. Wij gaan er vanuit dat iedereen overtuigd is van de noodzaak van deze richtlijnen en deze ook zal respecteren. Vanuit Golf Vlaanderen hebben we vernomen dat de definitieve voorwaarden met alle details waarschijnlijk pas woensdag bekend zullen zijn. Hoewel we op dit moment al heel wat interne maatregelen hebben opgelijst, wachten we nog op groen licht van de federaties om deze met jullie te kunnen delen. Enkel zo kunnen we een correcte, gefaseerde opstart van het golfleven op Rinkven garanderen.

Social distancing is altijd en overal op de club van toepassing. Gelieve hier allen zelf mee op toe te zien. U zal merken dat alle genomen maatregelen steeds in functie zijn van jullie veiligheid en genomen zijn om het risico van besmetting zo klein mogelijk te maken.
We vragen u dus nog even geduld en werken intussen hard aan de heropstart op Rinkven.

Met sportieve groeten,

Paul Aerts
Clubmanager