maandag 16 maart 2020


Tussen al het Corona geweld eindigde Manon vierde in het Investec South African Woman’s open op Westlake Golf Club bij Kaapstad. Na een moeilijke eerste ronde van drie slagen boven de baan en in possitie 60 revancheerde ze in de tweede ronde met een superscore van 68 (Laagste score van de dag) en positioneerde ze zich op plaats 9. Ze rondde de wedstrijd af met een laatste ronde van -2 en een finale vierde plaats.

Dit zal haar waarschijnlijk in de Top 200 van de wereld loodsen en haar olympische ranking nog sterk verbeteren (dat weten we vandaag, en houden u op de hoogte). Ze behoudt haar tweede plaats op de Europese ranking.

Ze is nu onderweg naar Dubai en vandaar naar Brussel waar ze hopelijk deze middag landt, want alles is nog al onzeker deze dagen. De wedstrijd in Saudi Arabie is spijtig genoeg afgelast en daar keek ze wel naar uit met deze form.

Als gevolg daarvan zit ze nu wel even zonder job, want de eerstvolgende wedstrijd van de Ladies European Tour is pas gepland op 7 mei in Evian. Ondertussen zal het zoeken zijn naar een oplossing om verder te kunnen blijven trainen want alle golf infrastructuur is bijna overal gesloten.

Proficiat Manon namens Rinkven

We houden u op de hoogte.