donderdag 6 juni 2024


Photo Credit: KBGF

Het eerste weekend van juni stond volledig in het teken van het Nationaal Kampioenschap Senioren, dat plaatsvond in de Royal Golf Club du Hainaut in Erbisoeul. Het toernooi werd gespeeld over 36 holes op de traditionele combinatie Bruyères-Quesnoy. Bij de heren ging de titel naar Stefan Boschmans, die de tegenstand geen schijn van kans gaf. Onze Rinkvense topper haalde het met een indrukwekkende score van 5 onder par (69 & 70). Hij won met maar liefst acht slagen voorsprong op Sébastien Wulf (Waterloo) en negen slagen op Patrick Renard (Sart-Tilman).

Met deze overwinning voegt Stefan zijn naam toe aan de erelijst, na Michael Jones (2023), Fabrice Haussy (2022) en Frank Stockmans (2021).

Patrick Renard duwde zowel Frank Stockmans als het duo Jean-Christopher Beyne en Olivier Jamar van het podium. Geen verrassingen bij de Ladies waar Isabelle Dumont (Waterloo) een titel liet bijschrijven. Op haar beide kaarten in 73 slagen prijkten telkens drie birdies tegen vier bogeys. Jean-Pierre Bousmane was, voor Marc Mortier, de beste bij de Men 65+. Bij de Ladies 65+ ging Anne-Françoise Decoster met de titel aan de haal. Véronique de Broqueville en Véronique Roberti de Winghe grepen de overige ereplaatsen.