maandag 8 juni 2015


Wie afgelopen zaterdag 6 juni op de practice stond zal verbaasd zijn geweest van de vele jonge meisjes die er plotseling rondliepen. Het gegil van amusement zal tot ver te horen zijn geweest. Er zijn 4 groepen "start to golf Junior voor Royal Antwerp Hockey Club" gestart bestaande uit veel meisjes en een aantal jongens.

Dit is een pilot project dat Edward Bolluijt van RAHC samen met Margo Habets hebben geïnitieerd voor de 1 jeugd ploegen van RAHC. Fysiek worden ze begeleid door Diederik van Doorselaer en de golfbeginselen worden door Simon Crosby bijgebracht.

Eind mei stopt de hockey en moet de golf nog volop opstarten. De fysieke begeleiding in de golf werkt blessure preventief voor de hockey. De polsactie in de hockey zorgt voor extra lengte in de golf. De precisie in de golf en de gerichtere focus zorgt voor betere hockey spelers en de hockey ervaring zorgt dat de spelertjes snel vorderen in de golf. Kortom: een win-win situatie.

Hun ouders spelen veelal geen golf. We hopen dat onze leden deze talenten net als alle andere jonge talenten van Rinkven positief zullen benaderen en helpen top-golfers te worden.

Namens het jeugdcomité,
Margo Habets-Ploemen