woensdag 29 mei 2024


De Soudal Open 2024 zit er op. Samen beleefden we een leuke, intense week. We leerden nieuwe mensen kennen en genoten samen van top golf op eigen bodem. Maar liefst 2 Belgen, Thomas Pieters en Nathan Cossement, haalden het weekend. Een Belgische overwinning konden we helaas niet in de wacht slepen. De Spanjaard Nacho Elvira heeft de 3e editie gewonnen van de Soudal Open, zijn tweede DP World Tour zege.

Ook op organisatorisch vlak was het een geslaagde editie. De weergoden waren ons niet zo goed gezind wat voor enkele bijzondere uitdagingen zorgde. Dankzij ieders inzet konden zowel de spelers als de toeschouwers rekenen op een vlot en veilig verloop.

Rinkven Golfclub wenst dan ook graag een dankwoordje te uiten naar organisator Golazo, de titelsponsor Soudal en Golf Vlaanderen om dit evenement mogelijk te maken. Dit zet ons op de golfkaart en biedt mooie kansen voor onze eigen golftalenten. Het evenement was een succes en dit zou niet mogelijk zijn geweest zonder de inzet en toewijding van vele betrokkenen.

Een bijzonder woord van dank aan de vrijwilligers. Jullie onophoudelijke inzet en enthousiasme zorgden voor een vlekkeloos verloop van het toernooi. Van de vroege ochtenduren tot de late avond, jullie waren er om alles in goede banen te leiden.

Een speciaal dankwoord gaat uit naar de spelers die met hun talent en sportieve prestaties de Soudal Open tot een spectaculair evenement hebben gemaakt. Jullie toewijding en passie voor de sport inspireren velen en tillen het toernooi naar een hoger niveau.

Het harde werk van onze greenkeepers is tot slot ook niet onopgemerkt voorbijgegaan bij de Tour Organisatoren. Zij prezen Rinkven vol lof in de dagen na afloop van de Soudal Open.

Hierbij delen we graag met jullie enkele berichten die we ontvingen van Max Kieffer, die prees hoe goed de greens presteerden, een bericht van Richie Ramsay die het harde werk prees en hoezeer hij genoot van Rinkven, en een bericht van Tournament Director Andrew Snoddy.