Naast twee prachtige 18 holes banen beschikt Rinkven Golfclub over verschillende oefenfaciliteiten.

Driving Range

Met 30 tot 35 plaatsen en een brede graspractice heeft onze driving range genoeg troeven voor wie intensief wil oefenen. De overdekte plaatsen zijn uitgerust met spiegels en er zijn twee boxen voor de pro's voorzien. Wie 's avonds wenst te komen oefenen als het al donker is, kan gebruik maken van de verlichting. Het gebruik van de driving range ballen is gratis.

Short Game Practice Green

Deze nieuwe green met zijn bunkers en surroundings zijn gehandhaafd op indentieke manier als de greens van de twee parcours zodanig dat realistische oefenmogelijkheden bestaan. Deze zeer grote faciliteit (1000m2 green oppervlakte) is zo ontworpen dat veel spelers er tergelijkertijd  kunnen gebruik van maken in alle sereniteit en veiligheid.  

Chipping Green

Vlak voor de driving range ligt een chipping green voor slagen tot 25 meter.


Approach Green

Rinkven investeerde in 2015 in de aanleg van een nieuwe approach green. Deze practice area bevindt zich rechts naast de driving range en is geschikt voor approach shots van 40 tot 80 meter. Op deze green speel je met je eigen golfballen. Zo train je in realistische omstandigheden op shots die vaak het verschil kunnen maken tijdens je rondje golf.


3 Putting Greens

Rinkven beschikt over 3 putting greens. De grote putting green bevindt zich vlak voor het caddyhouse en telt maar liefst 18 holes + enkele drill holes. Een kleinere putting green kan je vinden rechts naast de afslag van South Course 1 en één naast het caddyhouse.


Indoor Putting Green

Als het weer het niet toelaat om buiten te golfen, kan je ook terecht op onze nieuwe Indoor Putting & fysieke trainingsruimte. Deze ruimte vormt een nieuwe stap naar de high-end begeleiding die de club nastreeft voor sportieve golfers. Dankzij de ondersteuning van pro Simon Crosby van Pro Performance Golf werd een gloednieuwe indoor putting green van ruim 60 vierkante meter geopend. Uniek in de Benelux is het gebruik van PuttView, een revolutionaire software die je helpt in het lezen van lijnen en die je putting stroke verder verfijnt, ook tijdens de wintermaanden. 

Naast de putting green werd ook een ruimte voorzien voor physical training, welke door Diederik Van Doorselaar benut zal worden om uw lichaam beter 'in shape' te brengen voor het golfen.