zondag 24 januari 2016


Thomas Pieters heeft in Abu Dhabi opnieuw voor een uitzonderlijke prestatie gezorgd. Op zijn eerste tornooi van dit jaar maakte hij opnieuw indruk met rondjes van 69, 73, 64 en 67, goed voor een totaal van -15 en een tweede plek in de eindstand. Niet te onderschatten als je weet dat het deelnemersveld bestond uit de absolute wereldtop, met o.a. Rory McIlroy, Jordan Spieth, Rickie Fowler, Henrik Stenson.

Op de laatste hole kwam hij net 2 centimeter te kort om Rickie Fowler in een play-off te dwingen. Bloedstollend, maar met een tweede plaats in de eindstand verbetert Thomas zijn wereldranking gevoelig. Hiermee geeft hij meteen zijn visitekaartje af aan wie nog twijfelde aan zijn talent om de top te bereiken. 

Thomas traint geregeld op Rinkven om zijn vorm op peil te houden als hij in het land is. De oefenfaciliteiten ondergaan momenteel dan wel een grondige update, toch maakt hij al te graag gebruik van onze driving range, short game area en chipping greens.

Met deze nieuwe opsteker op zak mag Thomas positief uitkijken naar het vervolg van het seizoen. De Ryder Cup is dan wel het ultieme doel, een startbewijs in de Majors zal een eerstvolgende stap zijn naar de absolute wereldtop. De hele Rinkven familie is alleszins trots op Thomas en wenst hem en zijn hele entourage een schitterend vervolg van het seizoen! 

Proficiat Thomas!

(foto: Getty Images)