maandag 25 september 2017


We zijn als club verheugd te kunnen melden dat we nu ook de officiële bevestiging kunnen geven voor een nieuwe European Tour wedstrijd, welke zal doorgaan van 17 t.e.m. 20 mei 2018 op Rinkven International Golfclub. Vanmiddag vond een persconferentie plaats in het bijzijn van Thomas Pieters, Thomas Detry, de COO van de European Tour Keith Waters, Emmanuel Rombauts van de KBGF en onze voorzitter Karel Plasman.

PietersProductions, de organisator van het tornooi, herdoopt deze manche van de European Tour editie tot de Belgian KnockOut (BKO). Er wordt gespeeld in een gewijzigde formule, waarbij er 144 deelnemers aan de start komen. Op donderdag en vrijdag vinden de traditionele strokeplay rondes plaats met een cut op 64 spelers, gevolgd door een 9 holes knock-out formule in strokeplay op zaterdag en zondag.

Het tornooi zal een familiale omkadering kennen. De organisatie voorziet in foodtrucks, popup stores, optredens en veel interactie met het publiek. Zo komt er ook het 'Beat the Pro' concept dat op de KLM Open veel succes kende. Beleving rond een top-evenement waar zowel de golfer als niet-golfer welkom is, en waar we als Rinkvenleden erg trots op mogen zijn.

We benadrukken dat de Rinkvenleden bepaalde privileges krijgen als 'host' van dit tornooi. Zo ontvangen al onze leden 2 gratis toegangskaarten en mogen alle jongeren tot 12 jaar gratis naar de Belgian KnockOut komen. Als Rinkvenlid krijgt u sowieso toegang tot een aparte ledenzone; de club bekijkt momenteel nog andere mogelijkheden voor arrangementen rond het clubhuis.

Thomas Pieters nam ook even het woord en verduidelijkt waarom hij zelf de voorkeur gaf aan Rinkven als locatie voor de Belgian KnockOut: "Het is voor mij een grote eer dit event met mijn familie te kunnen organiseren. Rinkven ligt dicht bij mijn hart, ik woon vlakbij, train hier vaak en vind het terrein meer dan geschikt om er een dergelijk event te organiseren. Ik wil aan de andere European Tour spelers mijn stad Antwerpen laten zien en promoten en kijk er nu al enorm naar uit".

Ook de COO van de European Tour Keith Waters was aanwezig en betuigde zijn volle steun aan dit evenement: "As the European Tour, we are continuously looking for new formats on the Tour. The Belgian KnockOut fits perfectly in the variety of the current SuperSixes and the Heroes Shootout. The course will be upgraded and ready for a great European Tour event."

Woordvoerder Lieselotte Pieters blikt vooruit naar een prominent sportevenement in België: "We verwachten best een sterk deelnemersveld, mede dankzij de relaties van Thomas Pieters. Heel wat topspelers zijn intussen op de hoogte en reageren enthousiast op het initiatief."

Thomas Pieters en Emmanuel Rombouts pikten ook nog even in op de populariteit van de golfsport: "Sinds de Olympische Spelen en de mooie Ryder Cup prestaties van onze Belgen zit golf in de lift. Ook op school komen kinderen steeds meer in contact met golf en dat kunnen we alleen maar toejuichen. Dit evenement zal alleen maar bijdragen aan deze groei."

Tot slot sprak ook Nicolas Colsaerts de aanwezige pers nog toe in een videoboodschap met volgende woorden: "A big congratulations to Rinkven Golfclub for taking the chance to host the tournament. I really look forward to it.". Thomas Detry verheugt zich eveneens op de BKO, nadat hij vroeger als kleine jongen de laatste Belgian Open bijwoonde op Royal Zoute.

Rinkven blijft als host van dit evenement zeer betrokken in de algemene organisatie van dit tornooi. Zowel het praktische als financiële aspect voor Rinkven van deze Belgian KnockOut wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Naast eigen leden verwachten we ook bezoekers van de omringende landen. Een prachtige opportuniteit voor Rinkven om zich verder internationaal op de kaart te zetten.

We hopen dan ook dat u als Rinkvenlid net als ons met gepaste fierheid uitkijkt naar 17 mei 2018.

De wedstrijden van de European Tour worden gespeeld op de laatste 9 holes van North Course en de laatste 9 holes van South Course. Enkel hole 10 SC wordt vervangen door hole 1 SC. 

Omwille van praktische redenen zullen er tijdens de European Tour geen ledenwedstrijden georganiseerd worden.

De week vlak vóór de European Tour, zal er nog 1 x 18 holes beschikbaar zijn voor de leden.
Die week worden evenmin greenfee spelers aangenomen.

Meer informatie op de website van de Belgian KnockOut.