vrijdag 21 oktober 2016


#EuropeanClubTrophy

Omdat het Heren 1-team van Rinkven wederom nationaal kampioen werd, vroeg de Koninklijke Belgische Golffederatie ons om een delegatie van 3 spelers af te vaardigen voor deelname aan de EUROPEAN MEN'S CLUB TROPHY (20 - 22 oktober 2016), dat jaarlijks georganiseerd wordt door de EGA (European Golf Association).

Captain John Kostense stuurde maandag 17 oktober met trots drie jonge snaken uit zijn Heren 1-ploeg naar de Aroeira Golf Club, op zo'n 25 km van Lissabon: Diederik Van Doorselaer neemt de honneurs waar als team captain; Arnaud Bal en Aron Cloostermans zijn z'n flightgenoten. Zij vertegenwoordigen het Belgische team.

Veel succes jongens! We duimen voor jullie!

Er is livescoring op:
http://www.ega-golf.ch/golfbox-result-widget/837771#/competition/919563/leaderboard

Zij sturen ons dagelijks een verslagje. Lees hieronder hun updates!

 


Dag 6 (zaterdag 22 okt.): Finale

Vandaag de laatste wedstrijddag, de laatste kans om wat plaatsen op te schuiven!

De Portugese Frank Deboosere voorspelde veel regen voor onze laatste ronde. De eerste 9 holes bleef het gelukkig droog, maar nadien begon het stevig te regenen.
De 14e green was zodanig nat dat Diederik een put van 9m na 3m al stopte, waarna de referee de wedstrijd heeft stilgelegd. Play suspended en terug naar het clubhuis tot de baan terug speelbaar was.
Twee uur later konden we er terug aan beginnen.

Arnaud brengt andermaal onze beste score binnen. Maar liefst 6 birdies, er zat dus absoluut een topscore in maar teveel foutjes op de andere holes zorgden voor een 72 (par).
Diederik sluit het tornooi af met een 76, betere slagen maar kreeg er geen put in.
Aron had vandaag zijn off day, 79.

Ondanks onze +4 de laatste dag zijn we toch een plekje opgeschoven, zijn we gedeeld 10e !
We maken deze laatste dag 3 slagen goed op de Nederlanders en delen hierdoor met hen de 10e plaats.

Nadien de closing ceremonie met een mooi aandenken en de week goed afsluiten!
Alle drie hebben we enorm genoten van deze week, enkele mooie rondjes neergezet en toffe mensen leren kennen.
Nogmaals bedankt aan al onze Vrienden van H1 en in het bijzonder Wim en Jamme! Hopelijk staat Rinkven hier volgend jaar opnieuw!




 

 


 

Dag 5 (vrijdag 21 okt.): Round 2: 

De 2 uur op de driving range na de ronde van gisteren hebben zich vandaag uitbetaald.
Aron vandaag helemaal in zijn sas, hij doet 5 slagen beter dan gisteren en speelt een sterk rondje 72 (par). De backnine speelt hij in -2, met een bazenfinish op 18 met 3 wood, 5 ijzer put. De andere 3 birdies kwamen allemaal door op de par 5’s ‘Simon wedgekes’ op tap-in afstand te slaan.

 

Diederik helemaal bekomen van de jetlag, 72 (par) vandaag. Maar liefst 9 slagen beter dan gisteren.
Zes birdies, door onder andere 2 8 ijzers op donné te slaan en 4 wedges naast de vlag waaronder 1 lipout. Hoogtepuntje van de ronde was toch de 3 wood op 15, 276m en 15m voorbij de ander mannen hun drives :)

Arnaud vandaag een offday, 78 (+6), ondanks een wonderbaarlijke slag op blote voeten uit de vijver op 2.

Door de 2 parrondjes blijven we in totaal op +2 staan, maar moeten we wel 2 plaatsen inleveren op het klassement. Pijnlijke zaak, de hollies zijn ons vandaag voorbijgestoken. Morgen terug erover!
De plannen voor vanavond: aanschuiven aan het buffet en een beetje ruften in het Portugese stoombad.
Het plan voor morgen: 2 rondes onder par om zo de top 10 terug binnen te sneaken en hopelijk onze noorderburen voorbij te steken.


 


Dag 4 (donderdag 20 okt.): Round 1 - eerste wedstrijddag

Dag 4:
Eerste wedstrijddag. De formule is strokeplay, elk team heeft 3 spelers en de beste 2 scores worden opgeteld. De slechtste score telt niet mee. 
Door een gordijn van mist werden alle teetimes 40 minuten verlaat. 
Arnaud heeft na zijn topprestatie op de BIAC, nog maar eens laten zien wat hij in zijn mars heeft. 
Een sterk rondje in 69 slagen (3e beste score van heel het veld!) zorgt samen met de 77 van Aron dat België op een gedeeld 9e plaats staat. Gedeeld 9e van de 24 landen, en niet onbelangrijk ? net voor Nederland ;-). Diederik had nog wat last van de jetlag en kwam met 81 en schaamrood van de baan.
Door de straffe prestatie van den Bal zitten we zeker nog op schema, we staan maar op 4 slagen van de 3e plaats! Na de ronde hielden we nog een goede sessie op de range en daarna richting hotel en de beentjes omhoog.
Morgen is onze eerste teetime om 11u12, voldoende tijd dus om de batterijen op te laden voor onze steile klim op het leaderboard!

De formule is strokeplay, elk team heeft 3 spelers en de beste 2 scores worden opgeteld. De slechtste score telt niet mee. Door een gordijn van mist werden alle teetimes 40 minuten verlaat. Arnaud heeft na zijn topprestatie op de BIAC, nog maar eens laten zien wat hij in zijn mars heeft. Een sterk rondje in 69 slagen (3e beste score van heel het veld!) zorgt samen met de 77 van Aron dat België op een gedeeld 9e plaats staat. Gedeeld 9e van de 24 landen, en niet onbelangrijk ? net voor Nederland ;-).

Diederik had nog wat last van de jetlag en kwam met 81 en schaamrood van de baan. Door de straffe prestatie van den Bal zitten we zeker nog op schema, we staan maar op 4 slagen van de 3e plaats! Na de ronde hielden we nog een goede sessie op de range en daarna richting hotel en de beentjes omhoog.

Morgen is onze eerste teetime om 11u12, voldoende tijd dus om de batterijen op te laden voor onze steile klim op het leaderboard!
Klik hier voor de livescoring: http://www.ega-golf.ch/golfbox-result-widget/919563#/competition/919563/leaderboard 

 


Dag 3 (woensdag 19 okt.):

De laatste voorbereidingen, openingsceremonie en teamfoto’s zijn achter de rug.

Morgen om 8u52 (Portugese tijd) begint de strijd. Arnaud eerst, 9u36 Died en Aron om 10u20.
Er is livescoring op:
http://www.ega-golf.ch/golfbox-result-widget/837771#/competition/919563/leaderboard

Anekdote vd dag:
Onze noorderburen waren aan het afslaan op hole 11 (wij op de green ernaast) waar er 2 straathonden op de teebox stonden.
Elke keer dat die mannen wilden afslaan, sprongen die voor hun bal om ‘apporte’ te spelen. Heeft 5 min. geduurd vooraleer ze konden slaan. Grappig zicht, hopelijk wij daar morgen geen last van.

In de oefenronde vandaag dezelfde formule als de vorige dagen, strokeplay op het scherpst van de snee.
De resultaten waren opnieuw 71 voor Died, 73 Aron en 75 Bal. Het spel zit bij iedereen waar het moet zitten, morgen volle gas!

  


Dag 2 (dinsdag 18 okt.):

Na een woelige nacht met den Arnaud - goeien bal- Bal die erop los gesnurkt heeft, beginnen met een rustig ontbijtje en wat oefeningen om onze berenlichamen wakker te maken.

Om 11u30 speelden we de eerste oefenronde op de Aroeira I, waar donderdag de strijd zal losbarsten.
Om de intensiteit van het spel meteen scherp te krijgen, hebben we een strokeplaywedstrijdje gespeeld. De verliezer betaalt de drankjes. Scores: Arnaud 74, Aron 73 en Diederik 71.

De baan zelf heeft best wat gelijkenissen met Rinkven. Niet te lang, redelijk wat bomen naast de fairways dus niet veel drivers van de tee. De greens heel puur en niet overdreven snel, waardoor je best positief en agressief mag putten.

Nu nog een DVD’ke over Tiger Woods zien, om de dag af te sluiten en wat inspiratie op te doen J
Morgen de 2de oefenronde en laatste dag om ons spel verder op scherp te zetten.


Dag 1 (maandag 17 okt.):

Maandag 17 oktober, wekker om 5u30 voor de eerste dag van ons Portugees avontuur!  

Na enkele uurtjes vliegen zijn we probleemloos aangekomen in Lissabon.
Even de valiezen leegmaken, hotel verkennen en de shuttle in om nog voor het avondeten een piepje te nemen op de golf van Aroeira, de arena waar de jaarlijkse European Club Trophy betwist zal worden.

Om te wennen aan de greens hebben we een puttingwedstrijdje gehouden en nadien 4 holes gespeeld. Slechts 4 holes, daarna kwam de shuttle ons normaal gezien halen om ons naar het hotel te brengen.
‘Normaal gezien’, inderdaad… Geen shuttle te bespeuren, en wij als laatste personen op de golfclub.
8km van de golfbaan naar het hotel gewandeld met golfzak op de rug (Arnaud met 64 golfballen (vol vertrouwen!)), eerste fysieke training was dus een feit.

Morgen en overmorgen staan er oefenrondes op de planning, om ons zo goed mogelijk voor te bereiden om zondag mét beker terug naar België af te reizen!