donderdag 9 juni 2016


 

Dinsdag en woensdag heeft het VVG Kampioenschap van Vlaanderen - Strokeplay plaatsgevonden op een zeer uitdagend en winderig links parcours van Koksijde Ter Hille.

Na de eerste ronde was Rinkvenner Aline Paulus de onverwachte leidster met 90 slagen voor titelhoudster Sonja Delport (92) van Ternesse. Gisteren tijdens de tweede ronde, terwijl Aline haar 90 slagen heeft herhaald, hebben Sonja met 88 slagen en Florence Cauwenburg van Keerbergen met 83, haar ingehaald en na 36 holes stonden ze allerdrie samen op kop met 180 slagen.

Tijdens de nodige play-off heeft Sonja op het eerste hole moeten toegeven met een drie-put, maar links specialiste Aline maakte een geweldige “up & down” van de greenside bunker om een par te maken en verder te spelen tegen Florence. Met een veilige approach naar de middel green van de tweede play-off hole  zette Aline haar tegenspeelster onder druk en Florence miste haar pitch. Ze moest nog een chip maken richting hole maar niet dicht genoeg om de volgende put te maken. Aline wist een put van liefst 9 meter vlak naast de cup te liggen en het kampioenschap was binnen.

Dit was zeker de grootste overwinning van Aline haar golfcarrière tot nu toe.

Een dikke proficiat, Aline!

Bij de mannen finishte :

Philippe Lippens op 10de plaats met 175 slagen

Mike Davis op 12de met 182 slagen

en Luk Raymaekers op 14de met 183 slagen